EDO deelt HBOK opnieuw nederlaag toe

HBOK heeft de 0-3 overwinning van vorige week bij Monnickendam in de zaterdag tweede klasse A geen vervolg kunnen geven. De ploeg van Wessel Colijn moest in eigen huis de punten afstaan aan promovendus EDO en verloor met 1-4.

De Zunderdorpers begonnen wel goed aan de wedstrijd en zette EDO meteen vast. De eerste goede kans van de wedstrijd was na vijf minuten echter voor de bezoekers. Kwong-Wah Steinraht trof na een goede actie op links het zijnet. Een minuut later bracht Mauritsio Helstone de thuisploeg op voorsprong bracht. Hij liep goed door op een lange bal van achteruit, omspeelde keeper Maurice Langstraat en tikte vervolgens simpel binnen. In de dertiende minuut was het diezelfde Helstone die ontsnapte aan de verdediging van EDO en de score kon verdubbelen. Hij stuitte ditmaal op Langstraat.

HBOK - EDO

Na een kwartier spelen kwamen de bezoekers ietwat gelukkig op gelijke hoogte. EDO-middenvelder Tom Jacob nam de bal op de rand van het strafschopgebied aan en met een van richting veranderd schot liet hij doelman Maarten Daniels kansloos. HBOK rechtte de rug en bleef goed voetballen. Eerst schoot Helstone uit de draai over en de inzet van Anouar Lakbila werd geblokt. EDO kwam hierna beter in de wedstrijd en HBOK ontsnapte aan een achterstand. Joost Kulhmann brak door op rechts maar vond Daniels op zijn weg. De rebound van Marcel Koning werd vervolgens van de lijn gehaald.

Na de spannende openingsfase kreeg HBOK pas in de 37ste minuut de kans om weer op voorsprong te komen. Na een goede aanval via Sverre Ubels en Helstone mikte Davey de Haze over het doel van Langstraat. Twee minuten later was het EDO dat wel toesloeg. Bob Kemper passeerde met een fraaie dribbel de HBOK-defensie en verschalkte Daniels met een prachtige lob. De thuisploeg was het na deze tegentreffer even kwijt en vijf minuten later was het opnieuw raak voor de Haarlemmers. Ditmaal kon Kulhmann zonder gehinderd te worden vrij doorlopen op Daniels. De aanvaller rondde beheerst af en zette zijn team op een comfortabele 1-3 voorsprong bij rust.

HBOK - EDO

In de tweede helft kwam HBOK weer beter in de wedstrijd en ging het op zoek naar de aansluitingstreffer. Deze kwam er bijna in de 51ste minuut, maar Helstone kopte een goede voorzet van Lakbila naast het doel. Even later stuitte De Haze op Langstraat en in de rebound raakte Helstone de paal waardoor EDO goed weg kwam. De gasten namen hierna weer het initiatief en in de zeventigste minuut redde Daniels knap op een indraaiende bal van Jacob. HBOK zette vervolgens alles op alles en ging achterin één-op-één spelen om een doelpunt te forceren.

De Haze was in de 83ste minuut nog dichtbij, maar zijn inzet in de korte hoek werd gepareerd door Blakborn. Twee minuten later gooide Jacob de wedstrijd in het slot door een voorzet van Joes Blakborn binnen te werken. HBOK probeerde het vervolgens nog wel, hoorde nog een penalty te krijgen na een overtreding op Jesse Braspenning, maar de ploeg kon verder geen vuist meer maken. EDO kreeg op de counter nog enkele mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar een grotere nederlaag bleef de thuisploeg bespaard.

HBOK - EDO

Door het verlies staat HBOK met drie punten uit zes wedstrijden op de teleurstellende twaalfde plaats in de zaterdag tweede klasse A. Op dit moment houdt het alleen Overbos en hekkensluiter Reiger Boys onder zich. Volgende week gaat de ploeg van Wessel Colijn op bezoek bij Overbos voor een belangrijke wedstrijd onderin de competitie.