Edwin Eefting: “Dit is voor ons een testcase”

Iedere week vraagt Het Amsterdamsche Voetbal een trainer uit haar regio om de HAV Poule te voorspellen. Deze week is het de beurt aan Edwin Eefting. De trainer van zondag derde klasser Zwanenburg is met zijn ploeg uitstekend aan het seizoen begonnen. Na vier wedstrijden staat Zwanenburg zonder puntverlies samen met DCG bovenaan. Dit weekend wacht de belangrijke wedstrijd uit bij ZSGOWMS.

Eefting: “Het verbaast mij wel enigszins dat we nog zonder puntverlies medekoploper zijn. Ik had vooraf aan tien punten gedacht, maar twaalf is natuurlijk nog beter. Alleen in de wedstrijd tegen Sporting Martinus hadden wij het echt moeilijk en die win je dan gelukkig. In die andere drie wedstrijden waren wij toch net iets beter dan de tegenstander.”

Komend weekend wacht ZSGOWMS, dat tot nu toe met zeven punten op plaats vier staat. Eefting verwacht veel van deze wedstrijd. Eefting: “ZSGOWMS is één van de beste ploegen uit onze competitie. Ze hebben veel individuele kwaliteiten en er staat op iedere positie iemand die goed kan voetballen. Bij andere teams in de Derde klasse wil dat nog wel eens anders zijn.”

De trainer ziet uiteraard ook kansen voor zijn ploeg. “Het enige verschil tussen ZSGOWMS en Zwanenburg is dat wij meer een echt team zijn. Het is zaak voor ons om de individuele klasse te elimineren. Als dat lukt, kunnen wij van ze winnen. Dit is voor ons een echte testcase.”

Eefting zet zijn eigen ploeg natuurlijk op winst in de HAV voetbalpoule. “Het zou wel heel gek zijn als ik nu iets anders in zou vullen”, zegt de coach met een knipoog. Denkt u het beter te weten dan de trainer? Schrijf je dan nu hier in! Deelname is gratis. De jackpot staat weer op 100 euro, nadat deze vorige week gevallen is.

De voorspelling van Edwin Eefting ziet er als volgt uit:

Eeting

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!