Edwin Eefting gaat voor vijfde jaar bij Zwanenburg

Derdeklasser Zwanenburg en Edwin Eefting hebben besloten om ook volgend seizoen met elkaar verder te gaan. Eefting is al vier seizoenen trainer van de derdeklasser en gaat volgend jaar dus aan zijn vijfde jaargang beginnen. De oefenmeester kreeg het volledige vertrouwen van de spelersgroep en heeft het goed naar zijn zin bij de dorpsclub. De chemie tussen Zwanenburg en Eefting lijkt nog lang niet uitgewerkt.

Eefting tekent bij Zwanenburg een contract voor onbepaalde tijd. Eefting: “Ik heb het goed naar mijn zin bij de club en ben dan ook blij met de contractverlenging. De contractverlenging is tot stand gekomen na een uitgebreid en prettig verlopen overleg met de technische commissie. Zij hebben met de spelersgroep gesproken en gaven aan dat ik het volledige vertrouwen van de groep krijg. Dit is voor mij een belangrijke voorwaarde om de samenwerking voort te zetten.”

Eefting zit goed op zijn plek in Zwanenburg en heeft geen ambitie om bij een andere club op een hoger niveau te trainen. “ De samenwerking met de spelersgroep loopt prima en het niveau is goed. Trainen is voor mij echt een hobby, het moet goed te combineren zijn met mijn maatschappelijke leven en gezin. Bij Zwanenburg valt dit goed te combineren, bij een vereniging op een hoger niveau moet je dit nog maar afwachten.”

Eefting nieuw

De oefenmeester is van mening dat er een goede basis ligt om ook de komende jaren te presteren. Eefting: “Wij hebben een jonge selectie waarbij iedereen lang met elkaar speelt. Sinds het eerste jaar dat ik hier trainer ben zijn er maar vijf nieuwe spelers bijgekomen, waarvan er alweer twee zijn vertrokken. Veel spelers van het huidige eerste elftal komen vanuit de jeugd. Met de aanwezigheid van de technische commissie zijn er duidelijke afspraken opgesteld en zal de club ook de komende jaren op een goed niveau blijven acteren.”

Zwanenburg doet in het huidige jaargang goed mee in de derde klasse C, Eefting is dan ook tevreden over de eerste seizoenshelft. “Ik ben erg tevreden over ons veldspel waarbij wij attractief voetbal op de mat leggen. In onze klasse horen wij samen met DSOV en DCG bij de beste drie ploegen. Ondanks dat DCG zes punten voor staat en sterk speelt heb ik het kampioenschap nog zeker niet uit mijn hoofd gezet.”

Foto’s Jeroen de Kock

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!