Home / Algemeen / Edwin Eefting (Zwanenburg) houdt vertrouwen in ommekeer

Edwin Eefting (Zwanenburg) houdt vertrouwen in ommekeer

Zwanenburg is het seizoen niet gestart zoals ze het zich hadden gewenst. De ploeg van Edwin Eefting won maar één van haar zes competitiewedstrijden en staat op teleurstellende twaalfde plaats in de zondag derde klasse C. Zaterdag kwam daar ook de uitschakeling in de districtsbeker bij. Eefting: “We zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen. Maar ik heb er vertrouwen in dat we dit om kunnen draaien.”

Afgelopen zaterdag verloor de zondag derdeklasser in de eerste ronde van de districtsbeker op bezoek bij VVC (5-2). Eefting: “We waren 75 minuten lang de bovenliggende partij. In het eerste kwartier krijgen we vier 100% kansen, daar moeten we er gewoon twee van maken. Daarna krijgen we in zes minuten tijd opeens drie tegentreffers, terwijl wij op voorsprong hadden moeten staan.”

Eefting

“Het lastige is dat we er moeite mee hebben om te scoren en aan de andere kant krijgen we de doelpunten te gemakkelijk tegen. We zitten in de hoek waar de klappen vallen. Drie competitiewedstrijden (tegen DSS, Wijk aan Zee en AGB) verloren we in de laatste minuut. Het zijn net de details die niet lekker vallen, het ontbreekt ons aan wat geluk. We zullen goed in de spiegel moeten kijken en onszelf verbeteren.”

Eefting heeft er vertrouwen in dat het uiteindelijk goed komt met Zwanenburg. “Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, hebben we tegen VVC een stap in de goede richting gezet. Wekelijks spelen we beter, maar we moeten wedstrijden wel beslissen in ons voordeel. We zijn niet het seizoen stroef begonnen, maar ik heb er vertrouwen in dat we ons kunnen herstellen.”