Bekeravontuur van veerkrachtig DWS eindigt bij hoofdklasser Eemdijk

DWS heeft met opgeheven hoofd het bekertoernooi verlaten. Hoewel de tweedeklasser uit Amsterdam bij rust al met 3-0 achterstond, toonde de formatie van trainer Tarik Oulida in het tweede bedrijf veerkracht en profiteerde het van het feit dat hoofdklasser Eemdijk minder scherp was. Daardoor prijkte er na negentig minuten een 4-2 eindstand op het scorebord.

Eemdijk pakte in de tweede ronde van de district beker direct het initiatief en kwam binnen tien minuten op een 1-0 voorsprong. Spits Jan de Graaf knikte al 360 seconden de bal achter Selattin Dagasan. De doelman van DWS was volstrekt kansloos, maar een kwartier later had hij wel een gepast antwoord op een harde knal van Maikel de Harder. Dagasan hield de middenvelder van Eemdijk met een prima redding van scoren af, maar in de 25e minuut stond Dagasan opnieuw aan de grond genageld.

Na een knappe schijnbeweging krulde Evert Brouwers de 2-0 binnen. Toen De Graaf zes minuten later ook  nog voor de 3-0 zorgde, was het duel feitelijk gespeeld.

“We begonnen onwennig en toonden misschien wel te veel ontzag voor Eemdijk”, vond Oulida, die zijn ploeg voor de theepauze tot twee keer toe gevaarlijk zag worden. In de veertigste minuut werd een schot van Rishi Kjensberg gekeerd en kort daarop dook Kofi Obeng in kansrijke positie op, maar het lukte hem niet om zijn kopbal richting mee te geven.

“In de rust heb ik wat omgezet. Daardoor stond het beter en kwamen wij meer aan voetballen toe”, aldus Oulida, die Argjend Selimi vrijwel direct na de hervatting de 4-0 zag maken. Een afstraffing leek in de maak, maar op passie en wilskracht kwamen de Amsterdammers terug tot 2-4.

Eerst was Damien Simson trefzeker en vervolgens invaller Mehmet Karaca. “Vooral de 2-4 van Karaca was mooi. Het was een perfecte omschakeling. Achterin werd de bal onderschept, waarna het spel snel werd verlegd. Daar ligt ook onze kracht, maar daar profiteren we nog te weinig van”, concludeerde Oulida, die met zijn ploeg nog alle zeilen moet bijzetten om zich te handhaven in de Tweede Klasse. “Ik heb er echter alle vertrouwen in dat het gaat lukken. De tweede helft van vandaag geeft vertrouwen.”

Kijk hier voor de overige uitslagen in de districtsbeker.