Eemdijk stuurt De Dijk met kansloze nederlaag terug

De Dijk heeft de rode lantaarn in de Derde Divisie zaterdag keihard teruggekregen van Eemdijk. In het kelderduel ging de ploeg van Kees Oostermeijer fors onderuit. De 6-2 nederlaag was niet eens geflatteerd.

Het spel van de afgelopen weken bood veel vertrouwen bij de Amsterdammers, ondanks nederlagen tegen ODIN’59 (1-3), Hoek (4-3) en het gelijkspel tegen VVOG (3-3). Ook bij Eemdijk begon De Dijk voortvarend. Na een klein kwartier opende Mick Christophersen de score en kreeg het zelfs mogelijkheden voor de 0-2. Tien minuten later maakte Syrano Morrison, in de zomer overgekomen van Swift, de voorsprong ongedaan: 1-1.

In de tweede helft liet De Dijk zich overlopen door de thuisploeg. Jasper Bolland, een tweede treffer van Morrison en Zakaria El Benay bezorgden Eemdijk een riante voorsprong. “In de rust dachten we het onder controle te kunnen hebben, maar na de 3-1 liepen we een beetje uit de organisatie”, blikte Oostermeijer na afloop.

Uit een vrije trap deed Bilal Amarzagouio vervolgens iets terug: 4-2. De Amsterdammers gingen vol op jacht naar de aansluitingstreffer, alleen strafte Eemdijk dit in de tegenstoot af. Met twee doelpunten bracht Bolland, die hiermee zijn hattrick voltooide, de 6-2 eindstand op het scorebord.

Oostermeiler zag zijn ploeg iets teveel schommelen: wat De Dijk op kan brengen tegen Hoek of VVOG, moet ook gebracht worden tegen Eemdijk. “Tegen VVOG ging het prima, maar nu was het verval te groot. Wij moeten hiervan leren”, vervolgde de oefenmeester. Na tien wedstrijden heeft De Dijk slechts twee punten. De Amsterdammers bezetten de laatste plaats, op één punt achter nummer voorlaatst Achilles’29.

Dat is ook de aankomende tegenstander, al legt Oostermeijer daar niet teveel druk op. “Iedereen kijkt naar de ranglijst, maar die ranglijst moet je niet laten spreken. Juist focussen op waar we goed in zijn. Je kan met je hoofd naar beneden lopen of met je kin over de grond schrapen, maar dat heeft in onze beleving totaal geen zin.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie zaterdag.