WV-HEDW viert feest in de bus na de 0-3 zeg bij Opperdoes

Een bus en drie punten voor WV-HEDW

Vorig seizoen ging  de koploper uit de tweede klasse A, WV-HEDW, ook met de bus naar Opperdoes. Toen kregen de Amsterdammers twee keer rood en verloren ze in de laatste minuut. Vandaag gingen ze weer met de bus en weer viel er rood. Het verschil? De drie punten gingen nu wel mee terug naar Amsterdam.

“Ik was er na die rode kaart (twee keer geel, red.) voor Simon Admiraal even bang voor dat het scenario van vorig seizoen zich zou herhalen. Gelukkig is dat niet gebeurt. We zijn niet in gevaar geweest. De hele tweede helft waren we veel sterker. Zelfs met een man minder,” zegt elftalleider Ronald Nijsen

WV-HEDW gaat niet vaak met bus naar uitwedstrijden. Simpelweg omdat er veel wedstrijden in Amsterdam worden gespeeld. Opperdoes ligt op 64 kilometer van het clubhuis van WV maar volgens Nijsen. “ Maar het geeft gewoon een goed gevoel als we samen reizen. We stralen dan ook iets uit.”

Op het veld tussen de aardappelen had de wind een grote invloed. Het maakte het combinatievoetbal van WV af en toe erg moeilijk. Het was dan ook niet verrassend dat de koploper van uit een inwaaiende corner van Robbert Stuut op 0-1 kwam. Het gebeurde allemaal na iets meer dan een half uur spelen.  Toen Simon Admiraal zijn tweede gele kaart kreeg wegens praten tegen de scheidsrechter leek het scenario van vorig seizoen zich te herhalen. Nijsen: “ Zijn eerste gele kaart was een terechte wegens een overtreding. Die tweede was niet terecht. Er was wat onenigheid elders op het veld en Simon zei tegen de scheidsrechter dat hij op moest letten. Daar kreeg hij geel voor. De arbiter schrok zelf toen hij zag dat het zijn tweede was.”

WV-HEDW viert feest in de bus na de 0-3 zeg bij Opperdoes
WV-HEDW viert feest in de bus na de 0-3 zege bij Opperdoes

Ondanks een man minder bleef WV met drie spitsen spelen. Wel wisselde trainer Martin Steenvoorden Djoere de Jong voor Rob van Bunderen. De grote spits speelde een belangrijke rol in de tweede helft.  Na twintig minuten was het wederom vanuit een dood spelmoment dat er een treffer viel. Een vrije trap van Stuut werd door de Opperdoes doelman niet goed verwerkt en Jesse Stroomberg maakte de 0-2. Tien minuten later was het 0-3 nadat Rob van Bunderen met een steekbal Ruben Loeve alleen voor de keeper zette. De centrale middenvelder faalde niet.

Nijsen: “ Het is een mooi weekend voor ons. Aalsmeer gelijk en HBOK verliest. Mooier kan bijna niet. Zaterdag tegen HBOK en dan maandag het restant uit tegen Zandvoort. Ik heb de bus al weer geregeld want er zijn daar paasraces op het circuit. En de bus bevalt ons goed.“

Foto: WV-HEDW in de bus op weg naar Opperdoes

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)