Home / Algemeen / Een vooruitblik op speelronde vier
Foto Ron Baltus. NFC en Sporting Martinus staan na twee jaar weer tegen over elkaar

Een vooruitblik op speelronde vier

Komend weekend staat de vierde speelronde op het programma met weer veel aantrekkelijk wedstrijden. Na een aantal wedstrijden in de KNVB beker staat nu de competitie weer op het programma. Het Amsterdamsche Voetbal zet de meest in het oog springende wedstrijden voor u op een rij zodat u niets hoeft te missen.

Zaterdag speelt Topklasse Ajax thuis tegen Genemuiden. De vraag is of de ploeg van Bart Logchies voldoende hersteld is van de inspanningen in de beker tegen NEC afgelopen dinsdag. Na 120 minuten en strafschoppen moest Ajax uiteindelijk het onderspit delven.

Foto Rob van Vliet: Ajax kan zich na de uitschakeling tegen NEC weer volledig op de competitie richten
Foto Rob van Vliet: Ajax kan zich na de uitschakeling tegen NEC weer volledig op de competitie richten

Twee klassen lager (1B) speelt Swift thuis tegen het stedeke Haaglandia. De ploeg van Kees Oostermeijer is weer toe aan een overwinning na twee gelijkspelen tegen Zwaluwen’30 en HBOK wil het de achterstand niet te hoog op te laten lopen. HBOK gaat op bezoek bij Nootdorp.

In de aantrekkelijk tweede klasse A gaat onze aandacht vooral uit naar de derby tussen WVHEDW en DVVA. Kijk voor een voorbeschouwing elders op de site. In diezelfde afdeling komen Amstelveen en Overbos elkaar weer tegen. Vorig seizoen promoveerde beide ploeg vanuit de derde klasse en wisten de Hoofddorpers tot twee maal toe de onderlinge confrontatie te winnen. Amstelveen werd echter kampioen. Verder speelt AFC nog thuis tegen Castricum en ontvangt Beursbengels Jong Holland. Koploper AMVJ gaat op bezoek bij Hellas Sport.

In Amstelveen (3B) staat de regio derby tussen RKAVIC en Ouderkerk op het programma.

Foto Jeroen de Kock: DCG moet zich tegen Weesp proberen te herstellen van de nederlaag tegen Pancratius
Foto Jeroen de Kock: DCG moet zich tegen Weesp proberen te herstellen van de nederlaag tegen Pancratius

Zondag probeert Chabab haar koppositie te handhaven tegen runner-up Hollandia uit Hoorn. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Riekerhaven en begint om 14:30 uur. Ook JOS Watergraafsmeer speelt thuis. Na de prachtige ervaring in het Olympisch Stadion tegen Ajax (0-9) is het nu tijd om weer alle vizier te richten op de competitie. De ploeg van Sander Middelbeek is nog steeds zonder overwinning. DE Dijk (tegen Quick) en OFC (tegen Magreb’90) spelen een uitwedstrijd.

In de tweede klasse B staan er zoals gebruikelijk weer de nodige derby’s op het programma. DCG (6 punten) speelt thuis tegen Weesp (7 punten) en Hoofddorp ontvangt het nog puntloze Buiksloot. Abcoude, dat al negen punten heeft, speelt thuis tegen Legmeervogels.

Verder speelt Purmersteijn (1A) thuis tegen Soest. Is er de Amstelveense derby in 4F tussen NFC en Sporting Martinus en speelt Fortius thuis tegen Zuidoost United. In 4E is er de echte Amsterdamse ontmoeting tussen SDZ en DWS.

Kijk op de diverse klassenpagina’s voor het complete programma van komend weekend. Zaterdag en zondag weer veel verslagen, foto’s en video op onze site. En natuurlijk rond 17:00 uur alle uitslagen en nieuwe standen.

Foto boven Ron Baltus: Twee jaar geleden speelden NFC en Sporting Martinus voor het laatst tegen elkaar