Medet Kurtkaya na het kampioenschap van vorig seizoen

Eendracht’82 kroont zich door korfbaluitslag tegen SDW tot kampioen

Eendracht’82 mag zich voorbereiden op de vierde klasse. De ploeg van Medet Kurtkaya verzekerde zich donderdagavond in het inhaalduel met SDW van het kampioenschap in de zondag vijfde klasse B. De laagvlieger werd in een heus doelpuntenfestijn met 9-7 verslagen.

“De jongens hebben beloofd mij kampioen te maken en daar hebben ze zich aangehouden”, zegt Kurtkaya, even nadat hij ‘een slootje heeft gepakt’. Nadat DRC zondag werd verslagen, was het voor Eendracht’82 duidelijk: donderdag gaat het gebeuren. “We wisten honderd procent zeker dat we kampioen zouden worden. Maar we moesten het nog wel even doen. Natuurlijk is het leuker op een mooie zondag, waarop je er langer van kan genieten. Het zij zo. Het feestje was er niet minder om met genoeg supporters, familie en vrienden langs de lijn.”

Even leek SDW het feestje van de stadsgenoot te gaan verpesten. Twee keer kwamen zij niet opdagen en Kurtkaya vreesde dat het ook een derde keer zou gebeuren. Dat de bezoekers pas vlak voor aanvang aanwezig waren en vervolgens brutaal de leiding namen, kon er ook nog wel bij. Uiteindelijk stelde Eendracht’82 orde op zaken via topscorer Numan Yilmaz (vier), Emrah Kose (drie), Ismail Dogan en Osman Ozkan om uiteindelijk met 9-7 te winnen.

Voor Kurtkaya was dit de eerste keer dat hij als hoofdtrainer kampioen werd. Eerder deed hij dit al als assistent bij ZTS en ZSGOWMS. Onder zijn leiding eindigde Eendracht’82 de afgelopen twee seizoenen op de derde en zesde plek. “Het gevoel is niet heel anders. Als hoofdtrainer worden er tijdens het seizoen andere dingen van je verwacht. Je moet meer geduld hebben, dingen los kunnen laten, zelf beslissingen nemen. En ik weet nu ongeveer wat ik moet doen om volgend jaar door te gaan.”

Dit seizoen had de oefenmeester de beschikking over slechts achttien spelers. Omdat er een aantal hiervan hebben aangegeven te stoppen, zal Kurtkaya een aantal versterkingen moeten halen om beslagen ten ijs te komen in de vierde klasse. “Wij hebben jongens nodig die goed kunnen voetballen met een goed ‘koppie’ erop. Vedetteneigingen hebben wij niks aan. Dit jaar hebben we het maximale eruit gehaald. We speelden het beste voetbal, elke week was het weer genieten. Ik heb er een goed gevoel over dat wij dit volgend jaar ook weer kunnen doen.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)