Eendracht’82 start inhaalrace: “Had gedacht dat het sneller zou gaan”

Eindelijk lukte het Eendracht’82 afgelopen weekend om een wedstrijd in de zondag vierde klasse D te winnen. De ploeg van Medet Kurtkaya versloeg AC Amsterdam in een sportparkderby met 3-6. Die zege hadden ze nodig; nu kan de weg omhoog worden ingezet. De volgende stap: het duel tegen koploper Spaarnwoude. “Wij kunnen ze makkelijk verslaan.”

Na afloop van een aantal wedstrijden kreeg Kurtkaya complimenten van de scheidsrechter en de trainer van de tegenstander. Zijn reactie steevast: ‘allemaal leuk en aardig, maar ik heb die drie punten niet.’ Ook de oefenmeester kon deze zege goed gebruiken. “We zaten er een paar keer dicht bij, maar hadden een winst echt nodig. Dan moet je proberen positief te blijven. Aan de inzet van de jongens lag het niet. Het zat gewoon even tegen, en een beetje te lang.”

Medet Kurtkaya na het kampioenschap van vorig seizoen

Kurtkaya weet de oorzaken daarvan. Met twaalf nieuwe spelers duurde het even om de juiste afstemming te krijgen. Bovendien kwam een enkeling laat terug van vakantie, waardoor de voorbereiding deels in het water viel. In de competitie krijgen de Amsterdammers genoeg kansen, wordt er ook bijna elke wedstrijd gescoord, alleen krijgen ze te gemakkelijk doelpunten tegen. “De chemie is er nog niet echt. Soms gaat dat wat trager. Ik had gedacht dat het sneller zou gaan, dat we nu in de middenmoot zouden staan.”

Nu de eerste overwinning binnen is voor de promovendus, kan de weg omhoog worden ingezet. Daar heeft hij alle vertrouwen in. Zelfs wanneer de eerstvolgende wedstrijd tegen koploper Spaarnwoude is. “Wij kunnen ze makkelijk verslaan”, klinkt het. “In de vierde klasse is het belangrijk om in de organisatie te blijven en de linies kort houden. Je krijgt genoeg kansen. Wij hebben jongens met heel veel kwaliteiten in de zestien. Alleen de achterhoede heeft veel last van blessures. Beide keepers zijn geblesseerd, dus we hebben er nu eentje uit het derde. Hij heeft afgelopen weekend ook goed gekeept.”

Ondanks dat de Amsterdammers met slechts vijf punten uit de eerste tien wedstrijden laatste blijven staan, weet Kurtkaya. Hij is ervan overtuigd dat zijn ploeg het materiaal heeft voor een plek bij de eerste zes. “Dit jaar is het belangrijk om te handhaven en de groep bij elkaar te houden. Volgend jaar kunnen we hopelijk doorstoten. We kennen nu de tegenstanders. Ik zie het rooskleurig tegemoet.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)