Geuzen Middenmeer - Vlug en Vaardig

Eenvoudige overwinning V&V

Een wedstrijd die om 15.00 u begon en in de tweede helft met kunstlicht gespeeld moest worden. Het was koud en somber op sportpark Voorland. Op basis van de stand en de recente goede reeks wedstrijden zou V&V deze wedstrijd van GeuzenMiddenmeer (GM) moeten winnen. En dat gebeurde dan ook. Met negen doelpunten, vier penalties en de doelpunten verdeeld over beide helften bleef het publiek toch nog aardig warm.

Hoewel V&V de eerste 25 minuten de (veel) betere ploeg was en een paar aardige kansen kreeg, werd het in de 25e minuut toch spannend voor het doel van V&V toen doelman Sancho van Soelen na een sliding van Huub Eikenboom de bal oppakte en scheidsrechter De Wit dit (terecht) interpreteerde als een terugspeelbal. Jonathan Neijssel, de nr. 10 van GM, gaf de vrije trap met ‘een tikje breed’ aan Glenn Lankreijer, die de bal langs de muur schoot, maar Sancho van Soelen maakte met een duik het schot onschadelijk (zie foto).

In de 28e minuut was het raak voor V&V. Mike Vos ontfutselde de bal aan z’n tegenstander en schoot de bal prima langs doelman Michel Wijnstok.

In de slotfase van de eerste helft scoorde vergrootte V&V de voorsprong met twee doelpunten, die op vrijwel identieke manier tot stand kwamen. Beide keren verdedigde de thuisclub door het midden uit, stoorden de spitsen Remco Maasbommel en Mike Vos met spelverdeler Marco Brouwer goed. Uit het zo verkregen balbezit  scoorde eerst Marco Brouwer de 0-2 en vervolgens Mike Vos de 0-3, nadat de doelman het schot van Remco Maasbommel nog gekeerd had.

De tweede helft was nog nauwelijks begonnen of GM scoorde een (fraai) tegendoelpunt. Een voorzet van rechts werd in het strafschopgebied goed gecontroleerd en vervolgens teruggelegd door Neijssel, waarna Jihad el Merrouni geplaats kon scoren. In de 50e minuut kreeg Laurence Rutte geel na een te harde charge op zijn tegenstander. Twee minuten later, nadat Marco Brouwer alleen voor de keeper nog gemist had, werd Dave Jansen tegen de grond geduwd en kreeg V&V zijn eerste strafschop. De zwak ingeschoten bal van aanvoerder Wolter Top werd door doelman Wijnstok gepakt.

In  de 55e minuut  scoorde Remco Maasbommel via een tegenstander de 1-4 uit een voorzet van links van Mike Vos. Een minuut later werd Remco Maasbommel ten val gebracht in de zestien en schoot Marco Brouwer de strafschop onberispelijk in. Na 10 minuten in de tweede helft nam Remco Maasbommel een pass van Dave Jansen in één keer op zijn pantoffel, maar de bal belandde op de paal.

In de 69e minuut kregen de rood-zwarten een penalty toen Laurence Rutte zijn tegenstander op de achterlijn onreglementair blokkeerde. Lankreijer scoorde met een lob de 2-5.

De laatste twintig minuten was het hotsen-knotsenvoetbal met veel fouten van beide kanten en kansen voor beide teams. Regilio Woording verving de geblesseerde Marco Brouwer.  Vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd werd Mike Vos in het strafschopgebied gevloerd. Hij benutte de penalty zelf door hard in de kruising te schieten.

In de blessuretijd wilde de V&V-goalie rechtsachter Michiel van Tilburg inspelen, maar plaatste de boel in de voeten van Tarik Boekraa, die het derde doelpunt van GeuzenMiddenmeer kon aantekenen.

Verslag en foto: Clubwatcher Rien van Tilburg

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)