Eenvoudige thuiszege SDO op laagvlieger RKHVV

In de zondag hoofdklasse heeft SDO een eenvoudige overwinning geboekt op het laagvlieger RKHVV. Zonder echt goed te spelen, kwam de ploeg van Koen Janssen nauwelijks in de problemen en scoorde zelf twee keer: 2-0.

Het spel van de Bussummers vertoonde op eigen bodem lichte tekenen van herstel ten opzichte van een week eerder tegen DEM. SDO had grote delen van de wedstrijd de controle en de bezoekers uit Huissen slaagden er nauwelijks in gevaar te stichten voor het doel van Rolf Hazelaar. De eerste helft voltrok zich dan ook grotendeels op de helft van RKHVV. Tot echt grote kansen leidde dit echter niet, mede doordat de thuisploeg in de eindfase slordig omging met de ruimte.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld en kwam SDO steeds gevaarlijker voor het Huissense doel. Na doorzetten en een goede voorzet van Niels Irik – na twintig minuten ingevallen voor de geblesseerde Dino van Essen – ging Joost Heerschop rakelings onder de bal door. Een paar minuten later was het wel raak: een goede voorzet van rechtsback Rowell van der Meer belandde bij de tweede paal op het hoofd van Theo Visser, die 1-0 op scorebord kon zetten. Het lichte verzet van RKHVV was hiermee gebroken.

Acht minuten na de openingstreffer gooide middenvelder Desley Groenewegen de wedstrijd definitief in het slot. Met een hard schot vanaf twintig meter liet hij de doelman kansloos: 2-0. Het restant van de wedstrijd leverde nog een aantal aardige mogelijkheden op voor de thuisploeg. Jesse van Huisstede raakte de paal en even later waren het drie opeenvolgende schoten van Visser, van Huisstede en Heerschop die allemaal geen doel troffen.

Met deze overwinning handhaaft SDO zich als nummer drie van de ranglijst, één punt achter nummer twee DEM. Volgende week gaan de Bussummers op bezoek bij Silvolde. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.