Eerlijke puntendeling tussen Buitenveldert en NFC

In de zaterdag derde klasse B hebben Buitenveldert en NFC niet weten te scoren. Aan de Boelelaan bleef het 0-0. Beide ploegen hadden ieder een helft het overwicht , maar beiden verdienden niet te verliezen. NFC eindigde het duel met tien man.

Een winnaar was na afloop moeilijk aan te wijzen. Buitenveldert had in het eerste bedrijf ene licht overwicht en na rust was NFC het gevaarlijkst. Een gelijkspel was dan ook terecht al hadden er zeker een paar doelpunten kunnen vallen. Trainers Den Breejen (Buitenveldert) en Lissaur (NFC) konden dan ook leven met het gelijkspel.

_DSC5842

Bij Buitenveldert wordt er sinds de komst van trainer Wilfred den Breejen, in februari van dit jaar, wat serieuzer met de zaterdagselectie omgegaan. Den Breejen: “Iedereen ziet dat het nu meer leeft binnen de club. We hebben een omslag gemaakt en na de promotie van vorig seizoen hebben we dat door kunnen zetten. Dit jaar moeten we gewoon lekker mee doen en misschien zit er dan nog wel iets extra’s in. We hebben acht punten tot op heden en ook over het spel ben ik erg tevreden. Het gaat de goede kant op. Volgend seizoen moeten we echt gaan meedoen om de prijzen.”

_DSC5854

Tegen NFC had zijn ploeg in de eerste helft wel een voorsprong verdiend. Ritchie Yeboah was de gevaarlijkste man. De twintig jarige aanvaller was met zijn snelheid een paar keer goed gevaarlijk en een vrije trap spatte uiteen op de lat boven doelman Gilles Lamotte. Tevens zag de linkerspits een inzet van hem van de lijn gehaald worden door Anthony Esseboom.

_DSC5912

Na rust ontsnapte NFC nog aan een snelle achterstand, maar daarna werd het steeds gevaarlijker. Invaller Merijn Halsema liet zich gelijk gelden door tot drie keer een schot af te vuren op het doel van Jon van der Donk, maar de doelman bleef overeind. Daarna kabbelde het spel wat voort. Pas in de slotfase van het duel ontstond er nog enige opwinding voor beide doelen. Een slippertje van Aytekin Demirtas leverde Buitenveldert aanvaller Ken Jagersma een vrije doortocht op, maar de spits wilde het met een nonchalant hakballetje veel te mooi doen en was al direct de bal weer kwijt.

Berkelaar

NFC kreeg de grootste kans van de wedstrijd. Zeven minuten voor tijd zette Halsema Esseboom alleen voor de keeper, maar de spits schoot de bal, terwijl hij door niemand gehinderd werd, meters naast. Esseboom moest vlak voor tijd nog met rood vertrekken omdat hij volgens scheidsrechter Coppens een tegenstander verbaal had bedreigd.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3B.