Eerste cleansheet voor IVV bij eenvoudige zege

Tegen FC Jeugd heeft IVV zondagmiddag een eenvoudige overwinning geboekt. Het werd 4-0, maar de score had hoger op kunnen lopen voor de Landsmeerders, die het vizier niet altijd op scherp hadden.

Via goals van Daniël Schermer en Dylan van Os was de 2-0 ruststand op het scorebord gekomen. Maar door die beperkte score bleef FC Jeugd er nog in geloven. De Edenaren kregen ook nog een prima mogelijkheid op de 2-0, maar miste die. IVV was slordig, maar kreeg na rust met een paar wissels meer grip op de wedstrijd. Een kwartier voor tijd viel de bevrijdende 3-0, wederom gemaakt door Schermer. Hij maakte ook de 4-0. Ook daarna waren er kansen om verder uit te lopen, maar die werden niet benut.

“Qua uitslag was het een prima middag, qua uitvoering wat minder. We hebben geen goede wedstrijd gespeeld en hadden bij rust als 4-0 of 5-0 voor moeten staan”, aldus Edwin Keizer. “Aan de andere kant hielden we wel voor de eerste keer de nul en dat is ook erg lekker voor het team.”

IVV neemt door de winst de koppositie weer over van De Meer, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft. Volgende week gaat Keizer met zijn team op bezoek bij DWS.