Eerste driepunter voor Beursbengels tegen DVVA

Op sportpark Sloten heeft Beursbengels de eerste overwinning van het seizoen behaald. Het elftal van Dennis Koorn stond tegen DVVA lang op een riante voorsprong maar leek de zege binnen een minuut te verspelen. Dankzij een treffer van Cerezo Charmes  won Beursbengels het duel in de tweede klasse A alsnog. Het duel eindigde uiteindelijk in 3-2.

Beursbengels begon sterk aan de wedstrijd en stond al snel op voorsprong. Raphael Fraser kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld, draaide knap bij zijn directe tegenstander weg en prikte de 1-0 tegen de touwen. DVVA werd na 20 minuten sterker en kreeg een aantal goede kansen om op gelijke hoogte te komen. Zo leverde Michael Samuel de bal in waardoor Maurice Bouma gevaarlijk werd. Mark van den Hoek en Max Hazewinkel kregen in het eerste bedrijf ook een aantal goede mogelijkheden, de pogingen van de DVVA-ers waren echter te zwak om het Betram de Langen lastig te maken. Beursbengels liet, op de openingstreffer na, in de eerste helft niet veel zien. Wel moest trainer Dennis Koorn twee keer noodgedwongen wisselen. Omar Carolus en Daniel Buadee konden vanwege een blessure niet verder en werden vervangen door Zion Linger en Hicham Belahsen.

20140913_163154

In de tweede helft scoorde de thuisclub opnieuw snel na de aftrap. Ditmaal draaide Ettiene Olf knap weg bij zijn directe tegenstander en schoot hij hard binnen. Een zeer fraaie treffer van de balvaste spits. Na de 2-0 was Beursbengels sterker dan DVVA en kreeg Olf enkele goede kansen op de derde treffer. Maar de spits liet de mogelijkheden liggen en moest niet veel later worden vervangen vanwege een blessure. DVVA-trainer Sjaak Tersteeg wisselde ook en bracht spits Arian van Diermen in het veld.

In de 78ste minuut kwamen de bezoekers terug in de wedstrijd. Hazewinkel was allert en schoot een rebound simpel tegen de touwen. Een minuut later knalde Muus Visser een vrije trap dwars door de muur heen en zorgde hij voor de 2-2. Zo was Beursbengels zeer slordig en gaf het haar riante voorsprong in één minuut weg. Maar de thuisclub rechtte haar rug en kwam in de 83ste minuut weer op voorsprong.  Linger legde een lange bal knap terug  waarna Cerezo  de 3-2 op het scorebord schoot.  In de absolute slotfase probeerde DVVA nog van alles om weer op gelijke hoogte te komen. Doordat het elftal van Sjaak Tersteeg hier niet in slaagde eindigde het duel in een verdiende 3-2 zege voor Beursbengels.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!