Eerste nederlaag Swift in topper tegen Rijnvogels

Swift heeft in de zaterdag eerste klasse B har eerste nederlaag van het seizoen geleden. Koploper Rijnvogels was in Katwijk met 3-1 te sterk. Voor de thuisploeg scoorde Mitchel Beijersbergen een hattrick.

Na zeven minuten spelen ging keeper Bogdan Constantin in de fout en veroorzaakte onnodig een penalty. Beijersbergen voltrok het vonnis maar verslikte zich nog bijna. Constantin maakte bijna nog zijn fout goed maar moest toch vissen 1-0. Swift speelde een matige eerste helft maar was gek genoeg niet de mindere van de vogels. De formatie van Oostermeijer kwam niet verder dan de zestien meter, het vervolg ontbrak. Voor de wedstrijd was dat jammer want de 1-0 voorsprong bleef lang op het scorebord staan. Rijnvogels domineerde dan wel de wedstrijd, in de omschakeling was Swift dreigend. Als de ploeg wat slimmer had gespeeld en spelmaker Tobias Kuyvenhoven beter had bediend had dat zeker een doelpunt op kunnen leveren. Kuyvenhoven kwam moeilijk aan spelen toe met constant twee man in zijn nek. Je kunt deze speler echter niets verwijten. Waar hij kon nam hij zijn ploeg op sleeptouw. Hij was maar met een ding bezig, de gelijkmaker forceren. Over de wedstrijd zelf was hij niet echt tevreden.

321ce229-DSC_2325

Tobias Kuyvenhoven zelf over zijn rol vandaag in het veld: “Dit was niet een van mijn beste wedstrijden vandaag. Ik heb geprobeerd om andere spelers in stelling te brengen. Het was hard werken vandaag maar als dat moet dan moet dat. De ruimtes waren erg klein dus het was snel handelen. Toch vind ik dat we het de eerste helft weggeven. We waren gelijkwaardig aan Rijnvogels maar het rendement bij ons is te laag en dat heeft ons opgebroken vandaag”.

a5340c83-SW 12 AFGEKEURD Dat Swift lang in de wedstrijd bleef lag aan Rijnvogels zelf. Rijnvogels had echter al in een eerder fase ruimer afstand moeten nemen. Nu kon Swift nog hopen. De ploeg van v Heek creëerde voor de rust een aantal goede mogelijkheden maar kon die tweede goal maar niet fabriceren. Tot in de eindfase van het eerste bedrijf toen wederom Beijersbergen doel trof 2-0. De goal viel uit een corner en daar hadden de vogels er al acht van achter de rug. De negende corner was raak, een behoorlijke tik voor het team van Kees Oostermeijer net voor de rust.

Coach Oostermeijer was ook allerminst tevreden met de eerste helft. “Geen beste eerste helft moet ik zeggen. Ik heb er geen moeite mee als ik verlies maar wij geven de eerste helft gewoon weg. Dat hebben we aan onszelf te danken. Rijnvogels heeft daar goed van geprofiteerd. In de rust hebben we het daar over gehad hoe dat kon gebeuren. We hebben dat rechtgezet in de tweede helft. Daar kan ik verder mee. We hebben fases gehad dat we goed bezig waren op de helft van Rijnvogels. De aansluiting duurde te lang. Na de 3-0 viel vrij snel de 3-1. En daar moet je dan een beetje geluk hebben om ook de tweede erin te prikken. Dan kun je alsnog gaan voor een punt”.

02207740-EERSTE BIJ003

Rond de 75e minuut leek de wedstrijd definitief gespeeld, Een schoonheid van een doelpunt. Een afgeslagen aanval kwam bij Mitchel Beijersbergen terecht. Vanaf zo”n 28 meter afstand volleerde de spits de bal achter Constantin 3-1. Lang kon de ploeg van v Heek niet profiteren van de ruime marge. Een paar minuten later ging keeper Peter Messemaker in de fout. Tobias Kuyvenhoven faalde niet vanaf elf meter 3-1. Zoals gezegd probeerde Swift het krappe kwartiertje nog orde op zaken te stellen maar Rijnvogels gaf bitter weinig weg.

e8a1172d-DSC_2365

Coach Hein v Heek was dik tevreden met het resultaat. “De groep het precies gedaan wat we hebben besproken. Swift is een hele gevaarlijke ploeg als je die ruimte geeft met name op het middenveld. Normaal gesproken spelen we thuis wat meer naar voeren. Vandaag hebben we er bewust voor gekozen om wat dichter tegen de zestien meter te spelen. Voor het publiek misschien niet zo leuk omdat het wel een iets mindere wedstrijd was. Vooral de eerste helft was niet helemaal goed maar we maken wel het verschil met twee goals. De tweede helft is dat natuurlijk lekker voetballen met die voorsprong. Het is mooi voor Mitchel met drie goals en dan vooral die derde, Ik vond hem eigenlijk niet eens goed spelen. Maar als je er dan drie maakt ben je wel het mannetje aldus Van Heek.