Waterwijk leed tegen FC Amsterdam haar eerste nederlaag van het seizoen

Eerste nederlaag Waterwijk

De zaterdagploeg van ASC Waterwijk heeft afgelopen zaterdag een pijnlijke 2-0 nederlaag geleden. Tegen FC Amsterdam had de ploeg van coach Mark de Boer een complete offday. Het was de eerste nederlaag van de ploeg uit Almere. De club besloot onlangs vanaf komend seizoen alles op de zaterdag te zetten als het gaat om prestatie voetbal.

Het begon allemaal veelbelovend want al in het begin van de wedstrijd waren er al wat kansen maar de zuiverheid ontbrak bij Waterwijk dus kon de thuisclub opgelucht adem halen.FC Amsterdam met veel technisch vermogen in de ploeg maakte het de Almeerders af en toe ook behoorlijk lastig maar tot echte kansen kwam men niet.

Tot in de 13e minuut toen bij Waterwijk achterin slordig werd gedekt en de spits van de thuisclub op fraaie wijze de bal onhoudbaar voor Wilco Makaay in de kruising joeg 1-0.Waterwijk bleef hierna wel het beste van het spel houden maar ook een kopbal van Danny Koster leverde geen goal op. Ook Patrick van Veen was niet gelukkig met zijn acties.Na de rust had Waterwijk wel weer het meeste balbezit maar kansen waren er maar zelden en FC Amsterdam loerde op de counter en deze waren niet ongevaarlijk. In de 65e minuut was Waterwijk wel dicht bij de gelijkmaker maar diverse schoten werden goed verwerkt door de doelman van de thuisclub.

Naar gelang de wedstrijd vorderde vreesde men het ergste aan Waterwijk zijde en dat kreeg met nog vijf minuten te spelen nog meer gestalte toen een uitval op rechts de tweede treffer voor Amsterdam opleverde. Een harde schuiver was te veel voor de overigens goed keepende  Wilco Makaay 2-0. Waterwijk ging alles of niets spelen en kreeg hierna nog kansen op een of meerdere treffers maar dat gebeurde helaas niet.

Een totale offday dus van Waterwijk en daar was coach de Boer het wel mee eens, “ik wist dat we een keer tegen de eerste nederlaag aan zouden lopen dan beter nu maar in plaats van aan het einde van de competitie” aldus de Waterwijk coach. Ook teammanager Hans Mensen was teleurgesteld, “ maar met nog zes wedstrijden voor de boeg is er alle kans om ons te herstellen en daar hebben we ook vertrouwen in”.

Komende zaterdag moet Waterwijk naar Vlug en Vaardig en heeft dan de kans om zich te herstellen!

Verslag en foto: Herman de Wit.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!