Eerste periodetitel uit zicht voor AC Amsterdam

In de zaterdag vierde klasse C heeft AC Amsterdam een pijnlijke nederlaag geleden. Op eigen veld werd met 1-2 verloren van koploper Westzaan. Door de nederlaag is de eerste periode uit zicht voor de ploeg van Jamal Ahaddouch.

De bezoekers begonnen sterk aan de openingsfase en kregen enkele mogelijkheden om op voorsprong te komen. Uit een corner van Niels van der Woude kopte Jeroen Nol net naast en een schot van Ivo Pas werd uit het doel getikt door doelman Soufyan Elhani. Het eerste grote gevaar van de thuisploeg kwam na 25 minuten spelen. Een schot van buiten de zestien meter van Alex Abrahim ging rakelings naast het doel van Abdelhak Biari.

Na ruim een halfuur kregen de bezoekers een aantal grote kansen om de score te openen. Een kopbal van Nol eindigde naast en bij een schot van Pas moest Elhani zich strekken. Een paar minuten later was het alsnog raak voor Westzaan. Uit een voorzet van Nol kon Jordi Vredenburg van dichtbij de bal binnenwerken: 0-1. De bezoekers dachten te gaan rusten met een voorsprong, maar een minuut voor tijd kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een rebound kwam terecht bij Adil Zohri, die voor de 1-1 tekende.

Tien minuten na rust kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Na een vrije trap van Wouter Lastdrager kwam de bal op het hoofd van verdediger Pim van Welie: 1-2. Even later was Elhani belangrijk met een aantal goede reddingen bij een kopbal van Nol en een vrije trap van Pas. De thuisploeg begon tien minuten voor tijd aan een slotoffensief. Een schot van Mouhsine El Yaacoubi werd van richting veranderd, maar Biari wist de bal nog voor de doellijn tegen te houden. Verder kregen Ayoub Salihi en Diego Fereira nog kansen op de gelijkmaker.

Door het gelijkspel staan de Amsterdammers op een tweede plaats en is de eerste periodetitel uit zicht. “Wij spelen om te voetballen en niet om vanuit de counter te spelen. Vergeleken met vorige wedstrijden was vandaag minder. Wij waren onrustig en verloren ons hoofd. Organisatorisch waren wij niet geduldig genoeg om de bal in de ploeg te houden”, aldus Ahaddouch.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag vierde klasse C.

Verslag: Roy Baltus