Eerste prijs voor AGB

AGB heeft vanmiddag de tweede periodetitel gewonnen door naaste concurrent Sporting Martinus in Amstelveen met 2-3 te verslaan. De ploeg van Sener Cebar  is tot nu toe de meest constante in de derde klasse C. Cebar: “Dit is nog maar het begin. De titel komt nu ook in zicht. We gaan voor meer”.

Dat AGB die periodetitel ook daadwerkelijk in de wacht ging slepen zag het lange tijd niet naar uit.  Na 18 minuten stond het nog maar met tien man en keek het tegen een 1-0 achterstand aan. Nessie Imac speelde verkeerd terug en doelman Yassine Khmila moest Sergio Rigters naar de grond werken om een doelpunt te voorkomen. Scheidsrechter Maurice de Hond kon niets anders dan rood en een strafschop geven. Marc Nipius schoot voor de zoveelste keer dit seizoen onberispelijk raak. Cebar: “Normaal hebben we altijd nog een keeper op de bank maar die moest nu in het tweede spelen en toen hij hier was aangekomen was hij zijn spelerspas vergeten”.  Het doel werd daarna verdedigd door Rüstem Polat. De linksback was in het verleden keeper en zou in het verloop van de wedstrijd een hoofdrol voor zich opeisen.

Sporting Martinus vergat het in de eerste helft af te maken. Mouinir Ghannoun raakte de lat en Sregio Rigters kon vanaf vijf meter alleen voor de doelman niet scoren. Een minuut voor rust was het raak aan de andere kant.  Een vrije trap van Bares Irmak belandde op de hand van Raymond Wismeyer. De Hond wees wederom na de strafschopstip, iets dat hij in de eerste helft wel vier keer had kunnen doen. Imac schoot simpel binnen, 1-1

Na de hervatting een ander speelbeeld. Martinus kon de concentratie en het geduld niet meer opbrengen. Het creëerde nauwelijks nog kansen en AGB wachtte rustig op haar kans. En die kwam er. Emre Gezer zorgde voor de 1-2 en invaller Ebu Polat maakte er 1-3 van. Toen Arabai El Abdessadak er direct 2-3 van maakte zorgde nog voor wat spanning maar zelfs die tien minuten terechte blessuretijd bracht in de stand geen verandering meer.  Daarvoor was invaller doelman Polak te goed.

AGB vierde op geheel eigen wijze haar feestje. Met trommelaars en al.  Voorzitter  Ali Osman Kilic kon na afloop zijn geluk niet op maar bleef ook realistisch: “Wij hebben drie doelen dit jaar. Het eerst is dat we het clubhuis gaan verbouwen, het tweede is dat we meer jeugd krijgen en dan pas dat we promoveren naar de tweede klas”.