Home / Algemeen / Eerste punt voor Amstelveen tegen Overbos

Eerste punt voor Amstelveen tegen Overbos

Amstelveen Heemraad heeft zijn eerste punt in de tweede klasse Abinnen. Aan de Sportlaan werd het tegen mede promovendus Overbos 1-1, maar het scheelde weinig of de Amstelveners hadden de eerste zege van het seizoen gepakt. In blessuretijd kreeg Serud Abdulrahman de kans op 2-1, maar zijn inzet was niet hard genoeg om Donovan Partosoebroto te passeren.

Amstelveen begon voortvarend en had het meestel balbezit. Overbos liep achter de feiten aan en kon niet meer dan tegenhouden. In de 23e minuut was er pas de eerste echte kans. Maarten Zwaan speelde zich vrij en schoot onhoudbaar in. De paal voorkwam echter de eerste treffer van de wedstrijd.

Foto Hans van Beek: Overbos-trainer Stefan Teeken
Foto Hans van Beek: Overbos-trainer Stefan Teeken

Tien minuten later is het wel raak. De dik verdiende voorsprong is er voor de ploeg van Mark Kranendonk . Levy Piqué gaf strak voor en Robert Lesmeister kwam voor zijn man en liet Partosoebroto kansloos met zijn kopbal. Zonder al teveel echte hoogtepunten gingen beide ploegen met de 1-0 voorsprong voor Amstelveen de rust in.

Fot Hans van Beek: Robert Lesmeister kopt de 1-0 binnen
Fot Hans van Beek: Robert Lesmeister kopt de 1-0 binnen

Na rust hetzelfde beeld. Amstelveen was de dominante ploeg, maar Overbos was achterin solide. Uit het niets viel de gelijkmaker. Uit een counter kreeg invaller Mike Nieveld de bal en schoot diagonaal in. Keeper Mats Valk was geklopt en de gelijkmaker dus een feit. In de blessure tijd kreeg invaller Serud Abdulrahman nog de mogelijkheid om de volle winst voor Amstelveen binnen te schieten, maar zijn inzet was te zacht en de Partosoebroto was alert om de bal corner te tikken.

4

Na afloop kon iedereen leven met de 1-1. Een mooie wedstrijd tussen twee ploegen die wilde winnen. Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 2A.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!