Eerste punt voor Buiksloot

Buiksloot heeft in de zondag tweede klasse B zijn eerste punt gepakt. Na vier nederlagen op rij hield de ploeg van Brian Tevreden gedeeld koploper Kampong in Amsterdam-Noord op een 0-0. Hierdoor verlaten de Amsterdammers de laatste plaats.

De eerste kansen waren voor de gasten uit Utrecht. Al na vier minute ging een schot net naast het doel van Buiksloot en in de negentiende minuut belandde een vrije trap van Daan Groot Zwaaftink op de paal. Buiksloot kwam daarna beter in de wedstrijd en kon via Giorgio Fraenk wat gevaar uitrichten. De ploegen hielden elkaar in evenwicht en gingen zonder doelpunten rusten.

In de tweede helft ging het heen en weer. Buiksloot probeerde het met twee afstandsschoten van Bakary Jobe, maar kon niet tot scoren komen. Kampong moest de wedstrijd uiteindelijk uitspelen met tien man, toen Imre Jansen een kwartier voor tijd zijn tweede gele kaart kreeg.

Ver in de blessuretijd kregen beide ploegen nog een kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar de brilstand bleef op het scorebord staan. Buiksloot-trainer Brian Tevreden was tevreden met het eerste punt. “Ik heb wat veranderingen in het elftal gemaakt en het team heeft vanmiddag keihard gewerkt. Dat betaalde zich uit met dit verdiende punt. Met deze mentaliteit moeten we nu doorgaan.”