Eerste puntverlies DCG tegen Arsenal, wel periodetitel

DCG kon de eerste periode van dit seizoen winnen mits zij geen punten lieten liggen tegen Arsenal. En zelfs dan moest DSOV met grote cijfers winnen om gelijk te komen en op doelsaldo eerste te worden. Dit was allemaal niet van toepassing, DCG speelde doelpuntloos gelijk en won voor de eerste keer dit seizoen niet maar pakte wel de periodetitel.

Nick Ruijmgaart

Er werd fel gespeeld en in de eerste twintig minuten was het spel even wisselvallig als het weer. Hevige hagelbuien en zonneschijn wisselden elkaar af terwijl het spel op en neer ging. Het eerste gevaar kwam van Arsenal dat een aantal corners kreeg maar door de lucht geen succes had. Toen de bal strak terug werd gelegd op de zestien schoot Raymond Alexandre met veel gevoel op de lat. De counter die op deze actie volgde was razendsnel maar Gary Bouwmeester werd op de rand van de zestien gehaakt en de vrije trap leverde niets op.

2

Na ruim een half uur wordt DCG steeds sterker en is Arsenal bijna niet meer op de helft van de tegenstander te vinden. Een aanval van DCG via de rechterflank resulteert dan in een lage voorzet die doorrolt richting de linker cornervlag. Thom Leehnen staat iets verder terug aan de linkerkant, krijgt de bal aangespeeld een zwiept hem in een keer voor de goal en weer mist iedereen hem, behalve Joey van Lemmeren. Hij duikt op bij de tweede paal en tikt de bal binnen. De scheidsrechter fluit voor een goal maar de grensrechter van Arsenal is overtuigt van buitenspel. Na enig overleg besluit de scheidsrechter op de beslissing van de grensrechter af te gaan en hij keurt de goal af. Erg discutabel, van Lemmeren kwam namelijk pas laat voor zijn man en buitenspel leek erg onwaarschijnlijk.

 

CG juicht te vroeg want de treffer van … wordt afgekeurd.
DCG juicht te vroeg want de treffer van Joey van Lemmeren wordt afgekeurd.

Zoals gezegd wist Arsenal weinig meer in te brengen en waren lange ballen hun enige wapen. Door de stevige wind en een nat veld resulteerde ook die nergens in. DCG kwam ook niet verder dan wat gevaarlijke vrije trappen van Donny Kessing en Naoufal Haddadi. Ook het vizier van Gary Bouwmeester stond niet echt op scherp. Hij liet een aantal bruikbare voorzetten onbenut en zo bleef de stand 0-0 en gingen de teams zonder goal de rust in.

De tweede helft veranderde het spelbeeld niet erg, de verdediging van Arsenal stond stevig en een echt uitgespeelde kans kreeg DCG niet. Ze bleven wel duidelijk de bovenliggende partij. Haddadi had nog een goed schot in de benen maar de bal ging naast. Een hand vol corners waren ook niet voldoende voor een goal. Joshua Koene kreeg nog een op zijn hoofd maar kopte vanaf dichtbij recht op de Arsenal speler bij de eerste paal.

3

Arsenal aan de andere kant leek zeer tevreden met een gelijkspel. De club nam weinig risico en nam alle tijd bij spelhervattingen wat resulteerde in een gele kaart voor keeper Nick Ruijmgaart die hier het fanatiekst in was. In de laatste minuten ontstonden er nog een paar kleine opstootjes omdat Arsenal vond dat de bal uit moest gespeeld worden als er weer een van hen op de grond lag, niks ernstigs. In de laatste minuten hoopte Arsenal nog wel op een stunt uit twee corners maar zonder resultaat. Het bleef 0-0.

Gemoederen_liepen_hoog_op

DCG-trainer John Limon was na de wedstrijd teleurgesteld maar toch optimistisch. “We hebben deze wedstrijd ons niveau niet gehaald” vond de oefenmeester, “maar zulke wedstrijden krijg je als je koploper bent, je bent dan de te kloppen ploeg. We hebben ons vandaag teveel verloren in het provoceren en haalden ons normale niveau niet. Dat is frustrerend maar we moeten nu door en kijken hoe we dit verwerken in de aankomende training om volgende week weer een goed resultaat te halen.”

Verslag Daan de Graaf
Foto’s Jeroen de Kock

 

 

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
DCG