Eerste puntverlies Zuidoost United tegen NFC

In de zondag vierde klasse F is koploper Zuidoost United tegen haar eerste puntverlies aangelopen.  In de wedstrijd tegen NFC, waar het publiek de grote winnaar werd, vielen zes doelpunten. De doelpunten werden keurig verdeeld; 3-3.

Een vooral in de eerste helft uitstekend spelend NFC heeft koploper Zuid Oost United het vuur aan de schenen gelegd.  De ploeg van trainer Gerard Adelaar begon heel goed aan de wedstrijd  en zette met veel inzet en goed uitgevoerde combinaties de koploper vanaf de eerste minuut onder druk.  Het aanvallende spel van NFC werd in de twintigste minuut beloond toen El Adip aan het eind stond van een goed uitgevoerde aanval  en voor 0 – 1 zorgde. De voorsprong was gezien het spel van NFC op dat moment zeker verdiend.

_DSC0074-1

De Amstelveense ploeg  had de wedstrijd al in de eerste helft kunnen beslissen  maar verzuimde  om bijna niet te  missen  kansen te benutten.  Yacob Sason   had wel de beste kans maar hij zag zijn schot via de rechterpaal  uit het veld verdwijnen. Op slag van rust kwam United op gelijke hoogte.  In het strafschopgebied werd  Gregory Enge neergelegd en vanaf de stip maakte Henny Manis geen fout, 1 – 1.

Foto Karel Stevens: Kensy Denswil zet Zuidoost United op een 2-1 voorsprong

De tweede helft verliep spectaculair  en eindigde met een blessuretijd van maar liefst vijftien minuten.   Z.uidoost United werd sterker in de tweede helft en de aanvallen op het NFC-doel werden veelvuldiger.  Een hoekschop genomen door Bisentinni werd zeer fraai binnen gekopt door Kensy Denswil en dat betekende 2 – 1 voor de tuisploeg.  Halverwege de tweede helft   maakte NFC weer gelijk. Uit een assist van Sason scoorde Sander Klaver 2 – 2.  Nog geen minuut na deze  goal wordt Dennis Spitteler in het strafschopgebied  van United  onreglementair neergelegd  en Yacob Sason,  die de strafschop benutte, bracht  NFC op een 2 – 3 voorsprong.

Foto Karel Stevens: Iedereen bij NFC, inclusief keeper Douma, heeft het nakijken

In de slotfase leek NFC de wedstrijd definitief te gaan beslissen toen Sander Klaver vanaf de rechterkant in bal bezit kwam   met naast hem de vrijstaande Yacob Sason. Klaver besloot het zelf te proberen met een stift die werd onderschept  door de doelman.  In de tegenaanval die hierna plaatsvond  wist Orville Blankendaal  de bal langs doelman Barry Douma te prikken  en zo de eindstand te bepalen op 3 – 3.  De toeschouwers konden genieten  van een 15 minuten durende  blessuretijd vol spektakel  waarin niet meer werd gescoord.  Bisentinni  van Zuid Oost United  moest nog na zijn tweede gele kaart het veld verlaten.