Eerste stapje HBOK naar promotie

HBOK heeft vandaag een klein stapje gezet voor promotie naar de 1e klasse. Op eigen veld werd VVOP uit Voorthuizen met 2-1 verslagen. HBOK speelde uiteindelijk tegen tien man, maar kon het verschil niet groter maken. Volgende week wacht de zware return in Voorthuizen. HBOK heeft dan aan een gelijkspel genoeg om de volgende ronde te halen.

Het ware twee aan elkaar gewaagde ploegen vanmiddag. VVOP kreeg de eerste kans via Daquillo Degama. Hij zag zijn schot voorlangs gaan. Naarmate de eerste helft vorderde werd HBOK iets beter. Andy Simpe werd veelal gezocht en hij kopte in de twintigste minuut op de lat. VVOP kreeg de bal daarna echter niet goed weg en Tom de Lange kwam schuin voor de goal in balbezit. Hij rondde koelbloedig af en scoorde de 1-0. Aan de andere kant moest HBOK op zijn hoede blijven. Aanvoerder Emiel Zwaagman van VVOP ging voorop in de strijd en zag twee kopballen net langs de paal gaan. Degama van VVOP werd al een keer neergelegd in de zestien en bij de tweede keer vond scheidsrechter Van Ewijk het welletjes. VVOP kreeg de verwachte penalty. Deze werd echter gemist door nr. 4 van VVOP. Keeper Yort Willems van HBOK koos de goede hoek en redde knap. Op het wedstrijdformulier is er bij VVOP geen rugnummer 4 te vinden, dus het is ongewis wie miste.

IF
Tom de Lange (HBOK) speelde goede wedstrijd

Na rust ging het niveau van de wedstrijd flink omlaag. VVOP kon de meeste druk creëren en de onbekende nr. 4 probeerde het vanaf 20 meter. Door een woud van spelers belandde de bal in het HBOK doel en zo stonden de ploegen weer gelijk met 1-1. Hierna pakte HBOK het weer op en kreeg het een paar goede mogelijkheden via de goed spelende De Lange. Eerst zette hij goed door in het midden. Hij werd daarbij overduidelijk vastgehouden, maar scheidsrechter Van Ewijk liet doorspelen.  De Lange produceerde nog een slap schotje. Even later kwam De Lange vanaf rechts alleen bij de keeper, die hij wilde omspelen. Keeper Quirin Scheele van VVOP plukte de bal van zijn voet. Nadat ook Andy Simpe voor HBOK nog een goede kans miste, was het opnieuw keeper Scheele van VVOP in de hoofdrol. Een steekbal van Tijn Hammer op Jesse Annoh-Wijnaar was opmaat. Scheele was uit zijn doel en kon niets anders dan Annoh-Wijnar onderuit schoffelen. Net buiten de zestien leverde HBOK dit een vrije trap op. Belangrijker nog was dat keeper Scheele voor de overtreding een volkomen terechte rode kaart kreeg. De vrije trap die restte werd slim door Henk Abercrombie laag in de hoek geplaatst. HBOK kwam hiermee op 2-1 tegen tien man van VVOP en had dus alle mogelijkheden om de voorsprong uit te gaan bouwen. De organisatie bij HBOK raakte echter zoek en het numerieke overwicht kon geen moment worden benut. Sterker nog, VVOP kreeg de beste kans, maar via keeper Willems belandde de bal op de lat. Na negentig minuten had HBOK de belangrijke winst te pakken, maar kan het totaal nog niet gerust zijn over de afloop. Volgende week in Voorthuizen de return. HBOK heeft dan aan een gelijkspel genoeg. Bij winst van VVOP zal gekeken worden naar het doelsaldo, waarbij er geen verschil wordt gemaakt tussen uit en thuis doelpunten.

Trainer Don Guezen heeft in ieder geval hoop op een goede afloop.
Guezen:’Ik denk dat we 80% kans hebben. We speelden vandaag  niet goed en als dat iets beter kan, dan gaat het lukken. We moeten dan wel gaan knokken voor iedere meter. Iets dat ik vandaag te weinig zag.’

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)