Eerste tegengoals en nederlaag voor DVVA

DVVA was dit seizoen voortvarend gestart. Na drie duels had de ploeg 9 punten en een doelsaldo van 9-0. Tegen Zwaluwen ’30 kwam er een einde aan die goede beginreeks. De degradant van afgelopen seizoen won op bezoek in Amsterdam met 0-3.

Na ruim een kwartier was de eerste goal een feit. Na een handsbal aan Amsterdamse zijde ging de bal op de stip en schoot Leon Schipper de 0-1 binnen. Verder was het een eerste helft zonder al te grote kansen voor beide teams. Al waren de bezoekers vlak voor rust nog wel even gevaarlijk. Van dichtbij kopte Diovaris Balentina een voorzet over.
Bij de start van de tweede helft ontstonden meteen een paar goede kansen voor Zwaluwen ’30, maar DVVA bleef bij de eerste pogingen overeind. In de 53 minuut viel alsnog de 0-2. Een verre inworp van Jorg Ooievaar werd doorgekopt door Balentina, waarna Samet Cetin de 0-2 binnen kopte. De verre inworp van Ooievaar bleek later nogmaals een goed wapen te zijn voor de ploeg uit Hoorn. Weer kon Balentina doorkoppen, maar de inzet van Jerven Devid ging over.  Aan de andere kant had DVVA het vizier niet op scherp, de kansen die het kreeg werden over geschoten. Een paar minuten voor tijd werd het ook nog 0-3. Jim Nelen zette na een goede individuele actie de bal voor naar Devid, die het afmaakte.
De eerste tegengoals en dus ook meteen de eerste nederlaag voor DVVA, dat nu de koppositie afstaat aan AFC. Toevallig genoeg is AFC ook de eerstvolgende tegenstander. Niet in de competitie, maar in de districtsbeker. Woensdag treffen beide teams elkaar. Bekijk hier het programma in de districtsbekerOp 29 oktober gaat de competitie verder en gaat DVVA naar AMVJ. Bekijk hier de stand en het programma in Zaterdag 2a
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)