Home / Algemeen / Eerste thuiszege FC Abcoude een feit

Eerste thuiszege FC Abcoude een feit

Ze hebben er in Abcoude lang op moeten wachten. Maar in de zesde thuiswedstrijd van dit seizoen was er dan eindelijk een overwinning voor de thuisclub. Hillegom, dat het dit seizoen ook bijzonder moeilijk heeft, was het slachtoffer. In een overigens matig duel zegevierde FC Abcoude  in de tweede klasse B met 1-0. Een verdiende overwinning, dat wel.

FC Abcoude komt goed uit de startblokken. De ploeg zoekt direct de aanval en probeert daarmee druk te zetten op het doel van Hillegom. In de 2e minuut van de wedstrijd een schot van Jeroen Püttmann. Die kiest echter voor de lange hoek in plaats van de korte. En daardoor wordt zijn schot een gemakkelijke prooi voor doelman Daan Ruigrok van Hillegom. Een minuut later schiet Duku namens Abcoude net naast het doel van Hillegom.

Immanuelson Duku gaat tussen twee man door
Immanuelson Duku gaat tussen twee man door

Na zo’n vijf minuten lijkt de furie van Abcoude ten einde en krijgt Hillegom de gelegenheid om zich weer in de wedstrijd te voetballen. In de 11e minuut een prima mogelijkheid voor de bezoekers. Maar keeper Jeffrey IJmker van Abcoude is alert. Acht minuten later opnieuw een goede kans voor Hillegom, maar ditmaal verdwijnt de inzet naast het doel van Abcoude.

Abcoude laat zich te weinig zien. De ploeg werkt wel hard, maar tot echte doelrijpe kansen komt het niet. Het spel van de thuisploeg is te onrustig. Veel lijn valt er met name in de aanval niet te ontdekken. Maar gelukkig voor Abcoude gaat Hillegom daarin mee.

Jeroen Puttman
Jeroen Puttman

In de 34e minuut een vrije trap voor Abcoude aan de rand van de zestien meter. Immanuelson Duku achter de bal. Zijn schot is laag en hard, maar ook recht op de keeper van Hillegom. En die kan dan ook gemakkelijk redding brengen. Vier minuten later een corner voor Abcoude. Jeroen Püttmann neemt die. De bal wordt door de verdediging van Hillegom weggewerkt, maar komt opnieuw bij Jeroen Püttmann terecht. Die zet nu scherp en hard voor. Niek Remijn kan zijn hoofd tegen de bal drukken en verschalkt daarmee de doelman van Hillegom (1-0).

Loek Schings op weg naar het doel van Hillegom
Loek Schings op weg naar het doel van Hillegom

Vlak voor rust kan Abcoude de voorsprong nog wat verder uitbouwen. Vanaf de linkerkant schiet verdediger Terence Koswal van Abcoude de bal richting de korte hoek van het doel van Hillegom. De bal gaat rakelings langs.

In de tweede helft besluiten beide ploegen er geen aantrekkelijke wedstrijd voor de toeschouwers van te maken. Het spel is van beide kanten bijzonder rommelig. De wil is er wel maar het ontbreekt beide ploegen aan kwaliteit om er echt iets van de te maken. In de 52e minuut is Christian Nederpel dichtbij de gelijkmaker voor Hillegom. Hij kan alleen op het doel van Abcoude af, maar vindt de prima keepende Jeffrey IJmker op zijn weg.

Niek Remijn zorgde voor de enige treffer
Niek Remijn zorgde voor de enige treffer

Hillegom is in de 61e minuut opnieuw dichtbij een gelijkmaker. Vanaf de linkerkant geeft Peter van Leeuwen van Hillegom de bal voor. Keeper Jeffrey IJmker lijkt de bal te pakken, maar laat deze los. Gelukkig voor hem staat Ron Weber er vlak naast om de bal weg te werken. Nog in diezelfde minuut een scherpe counter van Abcoude. Duku gaat door over de rechterkant van het veld. Hij geeft voor op Martijn Groen. De inzet is prima, maar Daan Ruigrok van Hillegom behoedt zijn ploeg voor een grotere achterstand.

Terence Koswal
Terence Koswal

Langzaam maar zeker kabbelt de wedstrijd naar zijn einde. Hillegom probeert van alles om de gelijkmaker op de borden te krijgen, maar slaagt daarin niet. De verdediging van Abcoude blijft geconcentreerd en geeft nauwelijks kansen weg. Uiteindelijk blaast scheidsrechter Sio af. Abcoude mag de eerste thuisoverwinning opschrijven. En dat werd tijd ook. Volgende week speelt Abcoude opnieuw thuis. Dan tegen United/DAVO uit Haarlem dat vandaag een flink pak op de broek kreeg van FC Weesp. Hillegom mag het thuis proberen tegen Nieuw Utrecht, dat vandaag een 6-1 overwinning boekt op VVZA uit Amersfoort. Het blijft zonder meer spannend in de tweede klasse B. Drie ploegen lijken zich af te scheiden van de rest. Maar daarna staat alles op zeer kleine afstand van elkaar.

Verslag en foto’s Rob Baarda