Home / slideshow / Eerste winst voor ‘nieuwkomer’ SCPB ’22

Eerste winst voor ‘nieuwkomer’ SCPB ’22

“Nieuwkomer” SCPB’22 (ontstaan uit Pancratius en SC Badhoevedorp) ging vandaag ook op het veld officieel van start. Net als de meeste andere (beker) competitiegenoten liep ook SCPB’22 tegen praktische zaken aan in de voorbereiding op het (beker)competitie seizoen. Tegen Buitenboys werd een nipte nederlaag geleden (2-1, red.). Op het eigen toernooi werd de een keurige 2e plaats behaald. Sporting Martinus won overigens het toernooi.

Voor rust al beslist

Zaterdag onder een stralende zon en warme tempraturen was SCPB vooral in de eerste helft de bovenliggende partij. Trainer Danny Hijzeldoorn: “We hadden de controle en kwamen dik verdiend op een 2-0 voorspong. Het eerste doelpunt was met enig fortuin en behulp van AMVJ. Het was wél een goede voorzet van Jesse Ringelberg. Ralf Fenne maakte de 2-0 voor ons uit een prachtige pass van Niels Vahlkamp; hij zette Ralf geweldig één op één voor de keeper.”

SCPB kreeg nog twee uitgelezen mogelijkheden om er voor rust nog minimaal twee bij te maken, maar uiteindelijk ontbrak de koelheid voor het doel. Het was eigenlijk eenrichtingsverkeer voor rust, waarin AMVJ te weinig liet zien, behoudens een cornerbal. Dat was het enige gevaarlijke moment voor het Badhoevedorps doel.

Minder aantrekkelijk na rust

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk voor het publiek. Het spel aan beide kanten was niet hoogstaand. SCPB liet het spel teveel toe aan AMVJ, vooral afwachtend en leunend, maar kwam verder niet in de problemen. AMVJ had geen recht op heel veel meer, omdat het voor het doel niet of nauwelijks gevaar wist te stichten.

Scheidsrechter Laros trok deze middag geen enkele kaart voor SCPB, AMVJ moest er drie slikken.

Trainer/coach Danny Hijzeldoorn: “Vandaag hebben we gewonnen, geen blessures en ik ben uiteraard blij met de winst. Maar ik ben ook positief kritisch. We moeten conditioneel stappen maken de komende weken. Dat is ook de boodschap die ik naar de groep zal gaan maken. Resultaten zijn voor mij op dit moment een subdoelstelling. Spelers wedstrijdfit krijgen zonder blessures is het allerbelangrijkste.”

Foto: Hans van Dijk

 

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)