Home / Algemeen / Eervolle zege degradant De Dijk op Jong Sparta

Eervolle zege degradant De Dijk op Jong Sparta

Ondanks de degradatie uit de Tweede Divisie wil De Dijk op een goede manier het seizoen afsluiten. De ploeg van Jochem Twisker toonde veerkracht door op bezoek bij Jong Sparta een vroege 2-0 achterstand om te buigen in een 2-3 overwinning.

Aan de hand van Ayoub Boukhari, met twee assists erg belangrijk, namen de beloften van Sparta binnen een kwartier een 2-0 voorsprong. Met een strak schot opende Janne Saksela na negen minuten de score en enkele minuten later verdubbelde Youssef el Kachati deze.

Na een half uur spelen deden de Amsterdammers iets terug. Een fraaie boogbal van Lars Raaijen was doelman Kenny Lipman te machtig. Nog voor de rust was de achterstand helemaal weggewerkt doordat El Idrissi op aangeven van Tony Tol eenvoudig de 2-2 kon maken. Daarna ging De Dijk erop en erover en kreeg in de tweede helft de betere kansen om aan de leiding te komen.

Het duurde tot de tweede minuut van de blessuretijd voordat de bezoekers verdiend op voorsprong kwamen. De Dijk zocht nog één keer de aanval voor een late treffer. Invaller Damien Menzo kwam het strafschopgebied binnen en na licht contact met Lipman besloot de scheidsrechter een penalty toe te kennen. Vanaf elf meter maakte Raymond Baten geen fout om de gasten zo alsnog aan drie punten te helpen: 2-3.

Veel is de overwinning, de tiende van dit seizoen, niet waard. De ploeg van Jochem Twisker verkleint het gat met de nacompetitieplekken tot vijf punten. Het kwaad was vorige week echter al geschied. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Tweede Divisie.