Effectief Hoofddorp met ruime cijfers langs Elinkwijk

Met een duidelijke 3-0 zege op Elinkwijk heeft Hoofddorp in de zondag tweede klasse B een goede stap richting lijfsbehoud gezet. De ploeg van Jimmy Simons steeg naar de negende plaats, alleen staat het nog steeds slechts op doelsaldo boven de nacompetitiestreep.

Op eigen veld kwam Hoofddorp in de eerste tien minuten moeilijk van de eigen helft af. Elinkwijk begon sterk aan de wedstrijd en kreeg ook de eerste kansen, maar door slap afronden waren de ballen een prooi voor Hoofddorp-doelman Jan Ziere. Na een kwartier kreeg de thuisploeg de eerste echte kans en het was meteen raak. Ivar Lammers haalde de achterlijn en stelde Revelinio Vermeer van dichtbij in staat om de bal in het lege doel te schuiven: 1-0.

286A1929

Na het openingsdoelpunt ging de wedstrijd gelijk op. Beide ploegen kregen genoeg kansen op een doelpunt, waarvan Elinkwijk-aanvaller Maurits de Baar de grootste. Hij snelde langs zijn directe tegenstander en ging op doelman Ziere af, maar trof de paal. Zo ontsnapte Hoofddorp aan de gelijkmaker en bleef de 1-0 stand halverwege op het scorebord staan.

In de tweede helft werd door allebei snel naar een doelpunt gezocht. Jan Ziere moest een paar keer redding brengen om zijn doel schoon te houden en ook de verdediging van Elinkwijk kon redding brengen op de aanvallen van Hoofddorp. De wedstrijd kon beide kanten op gaan en de ploegen waren aan elkaar gewaagd. Twintig minuten voor tijd was Hoofddorp toch het meest effectief en verdubbelde de voorsprong. Opnieuw kwam de dreiging van Lammers, die nu zelf raak schoot: 2-0.

286A1913

Met de 2-0 stand op het scorebord had Hoofddorp wat meer rust en probeerde Elinkwijk een aansluitingstreffer te forceren. Hierdoor ontstond er ruimte voor de thuisploeg om in de tegenaanval toe te slaan. Een goede solo bracht Vermeer in het strafschopgebied, waarna hij de beslissende 3-0 aan de meegelopen Lars van Rijn gunde. De wedstrijd zat in het slot en Hoofddorp pakte drie belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud.

286A1971

De ploeg van Jimmy Simons is naar de negende plaats in de zondag tweede klasse B gestegen, maar FC Abcoude (tiende) en Houten (elfde) hebben hetzelfde puntenaantal. Op doelsaldo ontloopt Hoofddorp zo nog de nacompetitie en moet het deze positie in de laatste twee competitiewedstrijden zien vast te houden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.