Effectief IVV wint derby van Buiksloot

In de zondag derde klasse C heeft IVV de derby met Buiksloot in haar voordeel beslist. In Amsterdam-Noord werd het 0-4 dankzij doelpunten van Youri Brinkman (2x), Fouad Karami en Wesley Grit.

Buiksloot begon als lichte favoriet aan deze wedstrijd. De ploeg van Brian Tevreden was de laatste weken aan een flinke opmars bezig, maar staat nu weer met beide benen op de grond. Op een winderig sportpark begon de thuisploeg nog wel aardig aan de wedstrijd. Een prima vrije trap van Clay Caupain werd knap uit de hoek geranseld door doelman Guus Zuidema. IVV overleefde de openingsfase en nam zelf bij de eerste de beste mogelijkheid de leiding. Uit een vrije trap van Youri Brinkman kon Fouad Karami volledig ongedekt de openingstreffer maken.

Aan de andere kant stoomde Daley Venghaus op aan de linkerkant en hij kon zo doorlopen op Zuidema, zijn poging werd van de lijn gehaald door Roy van ’t Woud. Vlak voor rust verdubbelde Youri Brinkman de voorsprong voor IVV na een mooi balletje van de pas zeventienjarige Dean Huisman. Hij bleef koel oog in oog met de uitglijdende Lloyd Dielingen. De wedstrijd werd bijna helemaal in het slot gegooid. Na een mooie aanval kwam de bal terecht bij Karami die de buitenkant van de paal raakte.

buikslootivv

Na de rust kwam Buiksloot goed uit de kleedkamer en ging het vol op jacht naar de aansluitingstreffer. Bakary Jobe kreeg de grootste kans maar Zuidema verkleinde zijn doel goed, een cruciale redding. Buiksloot probeerde het wel maar de spelers gingen te vaak voor eigen succes, waarmee het IVV in de kaart speelde. Het geloof in een resultaat ebte langzaam maar zeker weg en IVV liep zelfs uit naar een ruime overwinning. Een indraaiende corner werd door Wesley Grit knap tot doelpunt gepromoveerd. Met het achterhoofd verraste hij alles en iedereen. Het slotakkoord was voor Youri Brinkman die een penalty verzilverde nadat invaller Ismael Nassiri werd gevloerd.

IVV klimt door de zege over Buiksloot heen naar de tiende plaats. In deze fase van de competitie blijft het iedere week stuivertje wisselen. De verschillen zijn ongekend klein. Zo bedraagt het verschil tussen Buiksloot en nummer vier Diemen op dit moment maar vier punten.

Verslag: Maarten Daniëls

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)