Effectief JOS Watergraafsmeer zet DEM met 2-0 opzij

JOS Watergraafsmeer heeft na twee nederlagen weer goede zaken gedaan in de Derde Divisie. De Amsterdammers wonnen op het eigen complex met 2-0 van DEM.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in de Derde Divisie Zondag

De ploeg van Cor ten Bosch miste in het competitieduel meerdere belangrijke spelers. Zo waren Malcolm Esajas, Hanne Hagary en Nigel Hardenberg niet aanwezig, waardoor de oefenmeester creatief moest zijn met zijn opstelling. DEM voetbalde in de eerste helft uitstekend tot het zestienmetergebied, maar wist het goede spel niet om te zetten in een voorsprong. Dat deed JOS Watergraafsmeer wel. Tim Klaasen-Bos ging in het strafschopgebied neer, waardoor de Amsterdamse vereniging een penalty meekreeg die Kevin Huijsman binnenschoot. Doordat Tim Plemper de bal ook nog eens op sublieme wijze over de keeper heen werkte, ging JOS Watergraafsmeer met een 2-0 voorsprong rusten.

In de tweede helft deed DEM er alles aan om terug in de wedstrijd te komen, maar het lukte maar niet om de doelverdediger van JOS Watergraafsmeer te verschalken. Ten Bosch bracht door het gebrek aan de ervaren spelers na rust nog enkele jeugdspelers het veld in, waardoor het in de slotfase voor JOS Watergraafsmeer te hopen was dat het team stand hield. Daar slaagde de thuisploeg in, wat betekende dat de club een uitstekende overwinning boekte.

“We speelden vandaag echt tegen een voetbalploeg, waardoor we hard moesten werken”, stelde de oefenmeester na de wedstrijd. “Tot het zestienmetergebied speelde DEM goed voetbal, maar helaas voor hen kwamen ze niet verder. Wij speelden daarentegen vandaag uitermate effectief, waarover we dus tevreden mogen zijn.”

Tekst: Jordi Smit
Bekijk alle foto’s van Mario Wormhoudt

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)