Effectief Vlug & Vaardig stuurt Overbos naar vierde klasse

Vlug & Vaardig kan de promotie naar de zaterdag derde klasse bijna ruiken. Een 1-3 overwinning van de ploeg van Edwin van der Raad betekende voor Overbos degradatie.

Mede door de wind was de openingsfase chaotisch. Overbos kwam een paar keer gevaarlijk voor het doel, maar tot echte kansen leidde het niet. Vlug & Vaardig gokte op de balvastheid van Leroy Hardenberg. Uitgerekend de spits, voormalig jeugdspeler van SC Heerenveen, tekende voor de openingstreffer nadat hij de doelman met een mooie schijnbeweging op het verkeerde been zette: 0-1.

De tweede helft begon met een raar voorval. De scheidsrechter had commentaar op de kleding van sommige Overbos-spelers: het zwarte slidingsbroekje kwam niet overeen met de blauwe broek. De wedstrijd kon pas hervat worden nadat de slidingsbroekjes waren uitgetrokken. Toch zag de leidsman vijf minuten later dat Maarten Wels deze nog aan had en gaf hem geel. Terwijl Wels zijn broekje uittrok, kreeg de spits prompt rood. Daardoor moest de thuisploeg bijna de hele tweede helft met een man minder spelen.

Dit kwam het spel van Vlug & Vaardig overigens niet ten goede. “Iedereen dacht dat hij de vrije man was. Mijn rechtsback stond meestal rechtsbuiten en zo kwam Overbos toch nog tot kansen”, zei trainer Edwin van der Raad. Toch slaagden de bezoekers erin de marge te vergroten. Na een mooie individuele actie maakte Gerben Bolten de 0-2 en vlak daarna tekende Yousef Oumati op aangeven van Hardenberg voor de 1-3.

Het werd nog even spannend toen Overbos na mistasten van doelman Redouan Knap iets terugdeed: 1-3. Toch hield Vlug & Vaardig met wat geluk – twee ballen werden van de lijn gehaald en de thuisploeg raakte ook de onderkant van de lat – stand. Na de overwinning loofde Van der Raad vooral het collectief. “Sommige jongens zitten het hele jaar op de bank, maar zeuren: ho maar.”

In de finale nemen de Amsterdammers het op tegen stadsgenoot De Meer. In de competitie wonnen beide ploegen hun onderlinge uitwedstrijd. Voor Overbos is het doek gevallen; de Hoofddorpers degraderen naar de vierde klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)