Home / Algemeen / Effectief Wartburgia profiteert optimaal van fouten JOS/Watergraafsmeer

Effectief Wartburgia profiteert optimaal van fouten JOS/Watergraafsmeer

De lange ongeslagen reeks van Wartburgia komt vooralsnog niet ten einde. De ploeg van Hans Bergsma won ook de sportparkderby van JOS/Watergraafsmeer. Door een 2-4 overwinning klommen de Amsterdammers zelfs naar de tweede plek in de zaterdag derde klasse A.

Het begon nog goed voor JOS/Watergraafsmeer, dat binnen tien minuten door een doelpunt van Bart Meijer op 1-0 kwam. Wartburgia-verdediger Tim Stam had in de eerste twintig minuten zijn handen meer dan vol aan de zeer beweeglijke linksbuiten van de thuisploeg. Zelf zochten de bezoekers het veel te moeilijk op. De eerste kleine kans ontstond, pas na twintig minuten, uit een vrije trap van Thom Ridderbos. Een kopbal van Niek Remijn leverde geen gelijkmaker op.

JOS/Watergraafsmeer bleef een overwicht houden en zag Wartburgia na ruim een halfuur verrassend en onverwacht op gelijke hoogte te komen. Nu was Remijn wel trefzeker met zijn hoofd. Hierna werden de gasten iets gevaarlijker. Nadat een schot van Daan Tuerlings door JOS-doelman Maarten Daniels werd gekeerd, tekende Remijn vlak voor de theepauze met een prima genomen vrije trap voor de 1-2.

Na de rust werd de thuisploeg meer onder druk gezet. Acties van Armano Cuvalaij, Daan Tuerlings en Milan Besselink waren nog niet doeltreffend, terwijl Remijn aan de andere kant van het veld de bal van de doellijn moest halen om een gelijkmaker te voorkomen. De slotfase werd gekenmerkt door een aantal fouten in de verdediging van JOS/Watergraafsmeer. Daar maakte Tuerlings tweemaal optimaal gebruik van om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk deed Maurice Renger nog iets terug en bepaalde daarmee de eindstand op 2-4.

“De eerste helft vond ik niet geweldig. De linkervleugel werd helemaal niet gebruikt. De tweede helft was beter, zeker de eerste twintig minuten”, analyseerde Wartburgia-trainer Hans Bergsma. Zijn collega aan de andere kant, Richard Pel, vond de bezoekers ‘frisser ogen’. “Door drie verdedigingsfouten doen wij ons de das om. Volstrekt onnodig. Wij waren te slordig in de passing, Wartburgia heeft effectief gespeeld en de kansen afgemaakt.”

Terwijl Wartburgia naar de tweede plaats klom, blijft JOS/Watergraafsmeer achtste staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Verslag Wietze Jan Ramaker
Foto’s Frank van Paridon

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!