Home / Algemeen / Efficiënt Legmeervogels verslaat Hoofddorp

Efficiënt Legmeervogels verslaat Hoofddorp

Bovenin de tweede klasse B heeft Legmeervogels een knappe overwinning geboekt op Hoofddorp. In Uithoorn won de ploeg van Jack Honsbeek met 3-1. Hoewel Hoofddorp de wedstrijd grotendeels dicteerde, wist Legmeervogels beter met de kansen om te gaan en een goede zege te boeken.

Al na twee minuten kwam de thuisploeg op voorsprong. Een lange bal viel goed voor Jordy de Groot, die voor de vroege openingstreffer zorgde. Na een half uur spelen kwam De Groot opnieuw tot scoren. Met een identiek doelpunt zette hij Legmeervogels op een 2-0 voorsprong. “We waren de eerste helft effectiever en gretiger dan Hoofddorp”, concludeerde Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek na afloop. “We kwamen op basis van werklust, strijd en passie op een 2-0 voorsprong. Dat is lekker om mee de rust in te gaan.”

Legmeervogels - Hoofddorp

In de tweede helft dicteerde Hoofddorp de wedstrijd. Het ontbrak de thuisploeg echter aan scherpte. “Wij hadden een meerderheid aan balbezit, maar de aansluitingstreffer viel maar niet”, vertelde Hoofddorp-trainer Jimmy Simons. Legmeervogels kwam zelfs tot 3-0 via Laurens van der Greft, maar na ruim een uur spelen deed Hoofddorp via Jelmer de Winter wat terug (3-1). Het was echter niet genoeg voor de gasten. Simons: “We zijn gepakt op de counter, terwijl het bij onze kansen aan scherpte ontbrak.”

De nederlaag was voor Hoofddorp de derde op rij. “We moeten met een goed gevoel de nacompetitie ingaan, dus de komende twee wedstrijden zal de negatieve reeks moeten worden beëindigd. Misschien zitten sommige jongens al met hun hoofd bij de nacompetitie, dat weet ik niet”, zei Jimmy Simons.

Legmeervogels - Hoofddorp

Voor Legmeervogels worden het nog twee lastige wedstrijden bovenin. Volgende week treft de ploeg van Jack Honsbeek concurrent Buiksloot. “We staan nu nog met lege handen, dus moeten twee keer winnen om nog ergens kans op te maken. Maar niets is onmogelijk, ik heb er vertrouwen in dat we het seizoen op een goede manier kunnen eindigen.”

Ondanks de 3-1 verandert er voor beide ploegen weinig bovenin de tweede klasse B. Hoofddorp was al uitgeschakeld in de titelrace en blijft op een derde plek staan. De ploeg van Jimmy Simons heeft al een periodetitel en is verzekerd van de nacompetitie. Legmeervogels staat nog altijd met lege handen. De ploeg staat op een gedeeld vierde plaats met Nieuw-Utrecht, twee punten achter Hoofddorp.

Verslag Joachim van der Marck
Foto’s Jeroen de Kock

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)