Home / Algemeen / Efficiënt Overbos te sterk voor AFC

Efficiënt Overbos te sterk voor AFC

Overbos heeft zijn eerste wedstrijd in de tweede klasse A weten te winnen. De promovendus was op eigen veld met 4-2 te sterk voor AFC. De ploeg van Stefan Teeken was in de eerste helft veel efficiënter dan de gasten (3-0 ruststand), die na een rode kaart van Mickey Wever (Overbos) slechts terug konden komen tot 4-2.

Op bezoek in Hoofddorp probeerde AFC het initiatief te nemen. Na zestien minuten werd Murat Eyidogan de diepte ingestuurd, maar speelde de bal te ver voor zich uit. Overbos-doelman Donovan Partosoebroto kwam uit zijn doel, raakte de aanvaller, maar scheidsrechter Barrales besloot de bal niet op de stip te leggen. Meteen daarna was het aan de andere kant wel raak. Een goede combinatie eindigde bij Maarten Wels, die de aanval bekroonde met het openingsdoelpunt voor Overbos.

AFC ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg na ruim een half uur een tweede tegendoelpunt te verwerken. Overbos-aanvaller Mickey Wever ging in het strafschopgebied over het been van Flip de Jong heen, waardoor de bal op de stip werd gelegd. Dit buitenkansje wist Sander Stroo eenvoudig te benutten (2-0). Het werd zelfs 3-0 voor Overbos. Wever was na een voorzet van Dennis Govers net iets sneller dan zijn directe tegenstander en tikte met veel kunst en vliegwerk de derde treffer over doelman Jort Berghuis heen.

De gasten kwamen ondanks een kopbal op de lat van Bram de Jong niet terug in de wedstrijd en keken tegen een 3-0 ruststand aan. In de tweede helft gooide Wessel Colijn er een extra aanvaller bij, maar ook de ingevallen Stanley Tailor wist niet tot scoren te komen. Met een uur op klok kreeg de invaller een grote kans, maar hij zag zijn kopbal tegen de paal belanden. Een minuut later moest Overbos met een man minder verder, toen Mickey Wever wegens natrappen met een rode kaart het veld moest verlaten.

Overbos beperkte zich tot countervoetbal, al maakten ze dat meteen wel goed af. Maarten Wels ontsnapte na een lange bal van Dennis Govers aan buitenspelval en schoot op weergaloze wijze van buiten het strafschopgebied de 4-0 in de kruising. Met een man meer wist AFC nog iets terug te doen via Murat Eyidogan (onderkant lat) en Tailor (rebound), maar het was niet voldoende om nog terug in de wedstrijd te komen. Overbos hield stand en opende het seizoen als promovendus met een 4-2 overwinning.

“Het is lekker om als nieuwkomer meteen je eerste wedstrijd te winnen”, vertelt Stefan Teeken. “Het was een heerlijk gevoel om met 3-0 de rust in te gaan. Daarna hoefde ik me geen zorgen te maken dat AFC terug in de wedstrijd zou komen, zelfs niet na de 4-2. We hebben hier verdiend gewonnen, en dat van een team dat ik hoog inschat.”

AFC-trainer Wessel Colijn kijkt met gemengde gevoelens terug op de eerste nederlaag. “Het zat ons vandaag niet mee. We kregen ongelukkig de goals tegen en probeerden nog alles of niets te spelen. Met veerkracht konden we nog iets terugdoen. Helaas viel de 4-2 voor ons te laat, al heb ik genoeg aanknopingspunten gezien om mee verder te kunnen.”