Efficiënt Sporting Martinus verslaat ook Bloemendaal

Zondag derdeklasser Sporting Martinus zet haar gestage, maar vooral bijzonder efficiënte opmars voort. Dit keer was het Bloemendaal dat met 1-0 werd verslagen. De ploeg van Tom Verhoek is inmiddels naar de tweede plaats geklommen door met slechts drie doelpunten de volle negen punten binnen te halen.

Ondanks dat Bloemendaal nog puntloos en zonder doelpunt op de teller naar Amstelveen was gekomen, wisten de bezoekers de eerste helft te domineren door fel, agressief spel met veel balbezit. De thuisploeg werd overrompeld en mocht van geluk spreken dat de bezoekers enkele kansen niet wist om te zetten naar doelpunten.

Pas na een halfuur wisten de Amstelveners zich enigszins te herpakken. Beide ploegen hadden al een speler zien afhaken met blessures. Aan Amstelveense zijde was het Bjorn van Breenen, net terug in de basis na hersteld te zijn van een eerdere blessure, die met knieklachten de wedstrijd moest staken.

Tien minuten na rust vond een herhaling van vorige week plaats. Namens Sporting Martinus nam Raymon Wismeijer een corner, die vervolgens door Yvo Bary werd binnengekopt. Bloemendaal ging daarna op zoek naar de gelijkmaker en zette de thuisploeg onder druk. De Amstelveners wisten echter stand te houden. Hoewel het spel beduidend minder was dan voorgaande wedstrijden, werd zo wel voor de derde keer op rij de winst behaald met slechts een doelpunt.

Volgende week mogen de Amstelveners hun reeks proberen voort te zetten op bezoek bij ZSGOWMS, dat bij IVV tegen de eerste nederlaag aanliep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Verslag en foto Alex van Elven

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)