Eigen goal helpt AGB aan zege

In de zondag derde klasse C is het duel tussen DCG en AGB in het voordeel geëindigd van AGB. Een eigen doelpunt in de eerste helft van DCG kon in het begin van de tweede helft nog worden teruggedraaid naar een 1-1 stand. Echter de uitploeg maakte drie minuten voor tijd de beslissing en ging er met de overwinning vandoor.

Bij de vorige ontmoeting tussen beide ploegen won DCG met 3-0. AGB had dus wat goed te maken en begon de wedstrijd aanvallend. De ploeg speelde goed naar voren en DCG had in het begin van de wedstrijd veel balverlies. In de zesde minuut kreeg AGB zijn eerste kans toen Rüstem Polat de bal vanaf 20 meter hard richting het doel schoot, de keeper van DCG hield de bal er echter makkelijk uit. Na deze actie van AGB kreeg ook DCG zijn eerste grote kans. Gary Bouwmeester snelde over rechts naar voren en legde de bal voor op Tarik Karim die bij de tweede paal klaar stond. In plaats van dat de bal hard het doel in ging, kwam hij hard tegen de paal. Een misser. Beide ploegen krijgen een aantal kansen en veel vrije trappen, maar beiden wisten deze niet te verzilveren totdat in de 26e minuut zich bij DCG een dramatische wending voor deed. Door een aanval van AGB kwam de bal gevaarlijk dicht bij het doel van DCG. Keeper Redouane Krap stond al klaar om de bal op te vangen, echter verdediger Zaid Lahmaj wilde de bal ook weghalen. Doordat Zaid tegen de bal kopte, veranderde de bal van richting en had Krap het nakijken. In plaats van naast te koppen, kopte Zaid in zijn eigen doel. 0-1.

Osman Payas (AGB)
Osman Payas (AGB) maakte de winnende treffer tegen DCG

Na de 0-1 werd het onrustiger op het veld. Hier en daar ontstonden kleine opstootjes en irritaties en de scheidrechter moest een paar keer tussen beide partijen komen. Tot aan het einde van de eerste helft werd er goed gejaagd door beide ploegen, waardoor er weinig kansen ontstonden. Dit veranderde in de tweede helft. DCG wist dat ze de achterstand moest terugdraaien en begon sterk aan het tweede gedeelte van de wedstrijd. In de 52e minuut kreeg Shanon Schet de bal op links en ontsnapte. Hij werd hard onderuit gehaald door Musa Ozer die hiervoor een gele kaart kreeg. Chester Steward nam de vrije trap aan de linkerkant. De bal kwam hoog voor het doel bij de tweede paal waar Fouad Bouttar hem in kopte. 1-1. De gelijke stand gaf DCG moed wat resulteerde in een beter spel van de thuisploeg. Er waren veel snelle omschakelingen bij beide ploegen nodig om de 1-1 stand gelijk te houden. DCG speelde de tweede helft sterker en kreeg nog een aantal kansen. AGB kreeg in de tweede helft maar één echte kans en dat was in de 86e minuut. Uit een vrije trap aan de linkerkant die Bares Irmak-Serin voor zijn rekening nam, kwam de bal op het hoofd van Muhammet Kocak. Deze kreeg hem echter niet in het doel en de bal werd weggehaald. De bal kwam voor de voeten van AGB-speler Osman Payas die hem hard in het doel schoot. 1-2. Een minuut later kreeg DCG nog een grote kans met Zaid Lahmaj die de bal hard naar het doel schoot, echter stond keeper Gregory Hellings goed in zijn doel en haalde hem er nog net uit. Na deze actie was het einde van de wedstrijd al in zicht. AGB nam de drie punten dankzij een mazzeltje mee naar huis.

De winnende trainer Senel Cebar

Trainer Ugur Sener Cebar van AGB vond de wedstrijd een beetje hectisch verlopen. ‘Ik vond dat wij in de eerste helft beter speelden en DCG in de tweede helft. De jongens hebben hard gewerkt. Als ik objectief naar de wedstrijd kijk was een gelijkspel eerlijker geweest. Wij hebben heel veel wedstrijden onterecht verloren en nu overkomt het ons een keer. Het eigen doelpunt was voor ons een geluksgoal. In de tweede helft kregen we één kans en die ging erin. Dus ik ben over het algemeen wel tevreden.’

DCG trainer John Limon (r)

Trainer John Limon van DCG baalde aanzienlijk van de verloren wedstrijd. ‘Ik vond de overwinning voor AGB niet terecht, maar uiteindelijk tellen toch de feiten en gaan zij er met de drie punten vandoor. Wij waren onrustig in de eerste helft en lieten ons beïnvloeden door een stukje emotie van de tegenstander. We hadden de rust moeten bewaren en kwaliteit moeten brengen. We leren van dit soort wedstrijden. Ik kijk positief uit naar de volgende wedstrijden.’