Einde oefening voor Aalsmeer

Voor Aalsmeer zit het seizoen erop. Bij Geinoord werd er met 3-1 verloren. Na het gelijkspel van vorige week is het Geinoord dat door gaat in de nacompetitie. Zo eindigt een lang seizoen voor Aalsmeer. In de race voor het kampioenschap was Castricum de betere ploeg en nu in de nacompetitie dus Geinoord. Aalsmeer mag het volgend opnieuw in de tweede klasse proberen.

Het was vandaag een wedstrijd met twee verschillende helften. Voor rust moest Aalsmeer toekijken hoe het sterke Geinoord op 3-0 kwam. Aalsmeer kon daar weinig tegenin brengen. Slechts een klein kansje voor Peter Neuvel was alles.

In de tweede helft een totaal ander beeld. Bij Geinoord raakte de pijp langzaam leeg en Aalsmeer kreeg ineens de energie om de aanval te gaan zoeken. Peter Neuvel mocht veel in balbezit zijn en hij bediende zijn medespelers. Mark Reusink en Thomas Harte konden het echter niet afmaken. In de 58e minuut mocht Aalsmeer toch weer een klein beetje hopen toen Thomas Harte wel kon afronden. 1-3. Tegenstander Geinoord hoopte op een counter, maar leek rijp voor de sloop. Thomas Harte kreeg al snel weer een grote kans en Mark Reusink mocht zelfs alleen op de uitblinkende Geinoord-keeper af gaan. Beide konden niet scoren en zo bleef het gat van twee doelpunten in de weg staan. In de slotfase speelde Aalsmeer een-op-een en kon Geinoord af en toe gevaarlijk uitvallen. De einduitslag van 3-1 in het voordeel van Geinoord bleef op het bord staan en voor Aalsmeer betekent dit einde oefening.

Clubman Jack van Muijden besefte dit ook.
Van Muijden:’We hadden ontzettend veel kansen in de tweede helft, maar die moeten er wel in dan. Dat Geinoord doorgaat is niet zo gek. Zij waren de betere ploeg, zoals Castricum dat was in de reguliere competitie. We hebben een goed seizoen gedraaid.’

Over de toekomst van Aalsmeer zei hij het volgende.
Van Muijden:’In principe halen we geen nieuwe spelers. Er trainen wel een paar jonge jongens mee, dat ziet er goed uit. Met dit team moeten we volgend jaar ook weer mee kunnen doen. Een jaar waarin de verdere voorbereiding van de fusie met RKAV plaats gaat vinden. Ik denk dat we in het seizoen 2014-2015 op het nieuwe complex zullen spelen.’