Home / Algemeen / Einde prachtreeks Kadoelen na verlies bij Hellas Sport

Einde prachtreeks Kadoelen na verlies bij Hellas Sport

In de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen de topper op bezoek bij Hellas Sport verloren. De formatie van trainer Jordi van Beek ging met 2-0 onderuit bij de Zaandammers. Het betekende een einde aan een fantastische reeks van zes wedstrijden zonder puntverlies voor de club uit Noord. Ondanks de nederlaag blijft Kadoelen koploper in de tweede periode.

“Het moest een keer gebeuren. Een gelijkspel was verdiend geweest, maar ik kan wel leven met een verlies tegen een ploeg als Hellas Sport. Wat mij betreft de grote kanshebber voor de titel en best voetballende ploeg van deze competitie”, kijkt Van Beek relativerend terug. De keuzeheer zag zijn elftal sterk starten in het duel tegen Hellas Sport, waar een minuut stilte aan vooraf ging vanwege het overlijden van Kadoelen-lid Nol Bakker. De Amsterdammers kregen een drietal mogelijkheden waaronder een pegel op de lat van Ismael Ait Omar.

31012016 Hellas Sport Kadoelen 2

Aan de overzijde was het halverwege het eerste bedrijf wel raak. De eerste tegentreffer voor Kadoelen sinds 7 november was meteen een hele mooie. Uitblinker Mounir Raji poeierde een afgeslagen bal op schitterende wijze in de kruising: 1-0. “Voor zo’n doelpunt kans je niets anders dan applaudisseren”, vertelt Van Beek die vol lof was over de voorhoede van Hellas Sport. “Ze hadden snelle mensen voorin. Vooral hun rechterspits (Deo Simmons red.) was moeilijk in toom te houden.”

Ook in het tweede bedrijf deden beide ploegen weinig voor elkaar onder. Van Beek: “Ik had na een uur spelen wel het idee dat wij fitter waren en dat we daar van konden profiteren.” De oefenmeester gooide het meer op de aanval en het leverde een doelpunt op van Jaouad el Aarbi, die zijn treffer terecht zag worden afgekeurd wegens buitenspel. “Je hoopt hierna dat hij alsnog valt en we kregen nog een goede kans op de gelijkmaker. We waren dit keer echter niet gelukkig. In de blessuretijd krijg je via een counter dan nog de 2-0 om je oren”, beschrijft Van Beek het doelpunt van Dilshan Fong.

Voor Kadoelen is er ondanks het verlies geen man overboord. “We staan er met twee punten boven Hellas Sport nog steeds goed voor in de tweede periode. Een gelijkspel was misschien verdiend geweest, maar het is zoals het is. Je kunt er wel heel zielig om doen, maar dat heeft geen zin”, sluit een nuchtere Van Beek af.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: John Beckman