Einde seizoen voor Niels Vahlkamp (RODA’23) door afgescheurde kruisband

Niels Vahlkamp kan een streep zetten door de rest van dit seizoen. De middenvelder van RODA’23 kreeg gisteren (donderdag) de bevestiging van wat hij al dacht: een gescheurde kruisband. Over zes weken kan hij geopereerd worden, daarna begint de lange revalidatie.

In de laatste wedstrijd voor de winterstop, op bezoek bij Diemen (0-4 nederlaag, red.), ging het na veertig minuten mis. “Ik sprong op en bij het landen klapte mijn knie dubbel. Ik wist meteen dat het afgelopen was, einde seizoen.” Hij werd per brancard en ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis, maar omdat zijn knie te dik was, moest Vahlkamp nog wachten met op MRI-scan. Die onderging hij vorige week en donderdag kreeg de middenvelder de uitslag. Naast dat hij zijn voorste kruisband heeft afgescheurd, is ook zijn binnenband kapot.

Foto Jos Spitteler

Momenteel loopt Vahlkamp met een brace om de binnenband te helen. Over zes weken kan hij pas onder het mes, waarna een lange periode van revalidatie begint. “Er staat zo’n negen maanden voor, dus dat gaat nog heel lang duren. Het is knap balen”, zegt hij teleurgesteld. “Heel vervelend zo’n blessure in mijn eerste seizoen bij de club.”

Het revalideren hoeft hij niet in zijn eentje te doen. “Heel toevallig heeft mijn broer (Robin Vahlkamp, Pancratius zaterdag, red.) precies hetzelfde. Hij loopt er nu zo’n zes weken mee, dus ik kan aansluiten in zijn revalidatie. Ook Justin Ruyter (oud-ploeggenoot bij Pancratius, red.) heeft zijn kruisband afgescheurd. Wat dat betreft sta ik er niet alleen voor. Dan kan ik mij erop gaan richten om volgend seizoen sterk terug te komen.”

Foto boven: Koos van der Leest

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!