Einde seizoen voor Ben Moussa (NFC): “Ik weet niet of ik nog door wil”

Zijn rentree in het shirt van zondag vierdeklasser NFC duurde slechts anderhalve wedstrijd. Yassin Ben Moussa moest de eerste seizoenshelft al aan zich voorbij laten gaan en kan door een afgescheurde kniepees een streep zetten door de rest van het seizoen. “Voetbal is nu het laatste waar ik me mee bezig hou.”

Zondag sloeg het noodlot in het duel tegen RKDES na zo’n uur spelen toe. Terwijl hij met zijn rechter knap de 0-1 in de touwen schoot, kwam een verdediger van RKDES hard in op de knieschijf van zijn standbeen. “Ik kreeg een volle trap. Mijn kniepees was al verzwakt en die schoot ineens omhoog. Meteen na de wedstrijd ben ik naar het ziekenhuis gegaan en al vrij snel was duidelijk dat mijn kniepees was afgescheurd.”

Zijn doelpunt tegen RKDES was het laatste balcontact van Yassin Ben Moussa, die met een zware blessure het veld moest verlaten. Foto: Jaap Maars
Zijn doelpunt tegen RKDES was het laatste balcontact van Yassin Ben Moussa, die met een zware blessure het veld moest verlaten. Foto: Jaap Maars

Ben Moussa was pas net terug van een slepende blessure. Hij maakte na de winterstop zijn rentree en speelde zodoende slechts twee wedstrijden. “Ik kwam net terug van een kniepeesontsteking waar ik een half jaar aan behandeld ben. Daar had ik al een aantal jaar last van. Conditioneel was ik nog niet helemaal fit, maar ik kon wel spelen.”

Volgende week dinsdag wordt de 28-jarige middenvelder geopereerd aan zijn afgescheurde kniepees. “Ze gaan de pees weer hechten. Ik moet een nachtje blijven en loop daarna met een spalk. Dan kan ik heel weinig doen en pas na een maand kan ik gaan denken aan mijn herstel. De dokter zei dat het zo’n zes maanden gaat duren.”

Yassin Ben Moussa in betere tijden namens NFC. Foto: George Melchers
Yassin Ben Moussa in betere tijden namens NFC. Foto: George Melchers

De revalidatie zal zwaar zijn voor Ben Moussa, wat er ook voor zorgt dat hij twijfelt over zijn toekomst. “Ik weet niet of ik hierna nog wel door wil gaan met voetballen. Dat vraag ik me af. Nu sta ik echt buitenspel. Ik kan niet werken, niet autorijden, ik weet niet eens hoe ik moet douchen. Voetbal is nu het laatste waar ik me mee bezig hou. Het belangrijkste is dat ik gezond word.”

Foto boven: George Melchers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)