Einde seizoen voor Terence Koswal (FC Abcoude): “Een klap die hard aankomt”

FC Abcoude kan dit seizoen geen beroep meer doen op Terence Koswal. Twee weken geleden liep de 25-jarige linksback tegen Hooglanderveen een zware knieblessure op. Zijn meniscus is omgeklapt en er zit een scheurtje in zijn kruisband. Eind oktober gaat Koswal onder het mes.

“Zo.. Dat is een behoorlijk lange tijd.” Even wordt het stil aan de andere kant van de lijn, wanneer Koswal zich langzaam beseft dat hij negen maanden lang moet toekijken. “Ik ben vanaf mijn zesde altijd een speler geweest die een heel seizoen heeft uitgespeeld, nooit een blessure gehad. Dat ik nu zo erg geblesseerd ben, is best een klap die toch wel hard aankomt. Ik ben zeker van plan om hier sterker uit te komen en heb zelfs een sprankje hoop dat het iets sneller gaat dan die negen maanden.”

In de tweede helft tegen Hooglanderveen (0-0) ging het mis. Bij een op het oog onschuldig duel hoorde Koswal opeens alles kraken. “Vanaf dat moment kon ik niet meer normaal lopen”, blikt hij terug. “Zonder te weten wat er aan de hand was, ben ik naar de huisarts gegaan. Hij heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis en voor ik het wist, lag ik op de eerste hulp. Twee dagen later werd er al een mri-scan gemaakt.”

Nadat hij de uitslag te horen kreeg, kon Koswal kiezen wat hij wilde doen: herstellen zonder operatie, met het risico dat zijn kruisband nog verder zou afscheuren, of een kijkoperatie om te zien wat er hersteld zou kunnen worden. Omdat hij twijfelde en gesprekken met zijn trainer Petar Djenic en medespelers hem nog niet konden overtuigen, besloot Koswal een second opinion aan te vragen. Op basis daarvan zou hij zijn keuze maken. “Uit hun ervaring is gebleken dat het zonder operatie nog slechter wordt. Dat risico wil ik uitsluiten, dus wordt het opereren.”

Het echte besef, dat Koswal maandenlang ‘geen bal kan aanraken’, moet volgens hem nog komen. “Als ik straks na de operatie een avondje thuis niks zit te doen, zal ik die klap wel krijgen”, voorspelt hij. Daarna staat alles in het teken van herstellen, waarbij hij geholpen wordt door ploeggenoot en fysiotherapeut Magdy Ibrahim. “We gaan samen een aangepast schema maken. Hij gaat mij helpen en daar heb ik ook alle vertrouwen in.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)