Home / Algemeen / Einde seizoen voor Yorick van der Deijl (RODA’23) door gebroken middenvoetsbeentje

Einde seizoen voor Yorick van der Deijl (RODA’23) door gebroken middenvoetsbeentje

Zondag derdeklasser RODA’23 moet het in de laatste fase van de competitie doen zonder clubtopscorer Yorick van der Deijl. De spits brak vorige week zijn middenvoetsbeentje en staat daardoor twee maanden aan de kant.

Op een onschuldig moment, aan het eind van de training, ging Van der Deijl vorige week donderdag door zijn voet. “De fysiotherapeut van de club vertrouwde het niet en vervolgens hebben we foto’s laten maken. Daaruit bleek dat ik mijn middenvoetsbeentje in mijn rechtervoet heb gebroken. Ik loop nu al een week met gips, dat duurt nog drie weken. Daarna moet ik nog vier weken herstellen voordat ik alles weer mag oppakken. Dan is de competitie al voorbij (eind mei, red.). Het is dus zeer waarschijnlijk einde seizoen.”

De 21-jarige spits maakte dit seizoen indruk in zijn eerste jaar bij RODA’23. “Door een liesblessure miste ik de hele voorbereiding, maar daarna heb ik het snel opgepikt.” Het resulteerde uiteindelijk in dertien doelpunten. “Een redelijk aantal, ik ben ook zeker niet ontevreden. Het is alleen jammer dat er dan zoiets gebeurt. We waren net uit de onderste regionen gekomen en opgeklommen naar een vierde plaats. Ik had graag de laatste periode van de competitie ook meegespeeld. Ik hoop dat de spelers alsnog de nacompetitie halen.”

Of hij volgend seizoen nog steeds in Bovenkerk te zien is, weet Van der Deijl nog niet. “Legmeervogels heeft mij ook gebeld. Mijn oude trainer van het tweede elftal (Michel Nok, red.) wordt daar nu hoofdtrainer, dus dat zou mijn kansen vergroten. Ik ben er nog niet over uit, maar waarschijnlijk blijf ik wel.”

Foto’s Jos Spitteler

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)