Eindelijk eerste winst voor Buiksloot tegen De Meteoor

In de zondag tweede klasse B heeft Buiksloot in de achtste speelronde zijn eerste overwinning behaald door De Meteoor te verslaan. De ploeg van Brian Tevreden versloeg de mannen van Gerrie Breugem met 2-0. Bij rust was het nog 0-0.

In deze Noord-Amsterdamse derby begonnen beiden teams met goede moed. Met veel publiek langs de kant is de eerste helft een teleurstelling. De uitdrukking ‘hotse knots begonia voetbal’ was wel erg van toepassing. De bal ging allen kanten op behalve naar een mede-speler.

In de eerste minuut is er de eerste mogelijkheid voor Meteoor nadat Buiksloot doelman Dielingen een hoge bal los laat. De bal wordt uiteindelijk van de lijn gehaald.  Beiden teams krijgen nog wel wat mogelijkheden, maar de elftallen vallen meer op met scherpe tackles waardoor scheidsrechter van Damme een aantal gele kaarten moet trekken.

In tweede helft komt de wedstrijd steeds meer los. In de 56e minuut is er de 1-0 voor Buiksloot. Een lange bal vanuit het middenveld wordt niet goed behandeld door de defensie van De Meteoor en als de bal dan ook nog eens via het lichaam van de doelman voor de voeten van uitblinker Jerrel Fraenk komt is de 1-0 een feit. Meteoor gaat op jacht naar de gelijkmaker maar kiest vaak via Trevor Strobbe voor de lange bal, waar Buiksloot geen moeite mee heeft. De beste mogelijkheden zijn via Fraenk, Regilio Kranenburg en Nassim Hafhaf zelfs voor Buiksloot.

Meteoor is wel in de 78e minuut via een kopbal van Don Goos dicht bij de gelijkmaker. In de 82e minuut claimt Buiksloot nog een strafschop . Iets dat door de scheidsrechter als een schwalbe wordt gezien. Door de velen blessures komt er tien minuten extra tijd bij en in de 99e minuut valt dan uiteindelijk de beslissening. Via een goede actie op rechts van Ayad Ahmed komt de bal bij invaller Mo Jamai en de jeugdspeler schiet de bal prachtig in het doel. Een verdiende zege voor de keihard werkende ploeg van Brian Tevreden die zeer toepasselijk tevreden is met de drie punten.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B.

Verslag: Peter Oud
Foto archief John Beckman: De verliezende trainer Gerrie Breugem