Eindelijk geluk voor Beursbengels tegen Monnickendam

In de zaterdag tweede klasse A heeft Beursbengels eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De ploeg van Dennis Koorn kon de punten goed gebruiken omdat de nacompetitie tegen degradatie ineens een stuk dichterbij was gekomen. Zion Linger scoorde twee keer.

In een wedstrijd die, vanwege de belangen, door beide partijen zenuwachtig werd gespeeld was de thuisploeg de beter voetballende ploeg. Beursbengels was niet echt daadkrachtig in de voorhoede. Het op de counter loerende Monnickendam wist zich op zijn beurt geen raad met de ontstane ruimte achter de defensie van de Bengels. De bezoekers misten de koelbloedigheid om op voorsprong te komen. De ruststand van 0-0 was daarom verklaarbaar.

De tweede helft was eigenlijk van het zelfde laken een pak, met dien verstande dat de Beursbengels nu wel de mogelijkheden wisten te creëren en benutten. De eerste kans was echter voor Monnickendam. Een fenomenale hakbal op het middenveld zette de spits alleen voor doelman Bertram de Langen van de thuisploeg. De redding van de Langen was echter even fantastisch. Na een kwartier werd middenvelder Tommy Janssen de diepte ingestuurd. In het strafschopgebied werd hij echter onreglementair gestuit, wat een strafschop betekende. De penalty werd koelbloedig binnengeschoten door Nathaniel Cathalina.

De fase direct na het doelpunt waren de Bengels opzoek naar meer, maar de kasjes werden niet benut. Twintig minuten voor tijd werd het toch 2-0. Zion Linger brak door en in twee instanties werd de 2-0 gefabriceerd. Dat leek de beslissing maar Monnickendam gaf zich niet zo maar gewonnen. De aansluitingstreffer wild echter niet vallen. Vijf minuten voor tijd werd wederom Tommy Janssen in het strafschopgebied onderuit gewerkt. De net ingevallen Enzo Maria zette zich achter de bal, maar zijn inzet werd zonder enige moeite gestopt door doelman Haaster van Monnickendam. Een minuut later was het evenwel toch raak. Zion Linger was nogmaals de defensie van Monnickendam te slim af en zorgde zo voor de bevrijdende 3-0.

De wedstrijd was nu wel gespeeld. Al met al een toch wat geflatteerde overwinning voor Beursbengels. Niet geheel onverdiend, maar ook veel dank verschuldigd aan de kansen missende bezoekers. Na alle ongelukkige wedstrijden van de afgelopen tijd tenminste enige gerechtigheid voor de thuisploeg, al zal Monnickendam daar natuurlijk anders over denken.

Verslag Luc van Bolderick

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)