Eindelijk promotie NFC

Ze hebben er twee jaar over gedaan maar eindelijk is het gelukt. De zaterdagtak van NFC heeft haar gewilde promotie naar de tweede klasse. Na de 1-4 overwinning vorige week in Wijdewormer werd er vandaag aan de Sportlaan ook met 4-1 gewonnen.

Het werd een groot feest in Amstelveen. De hele week werd er alles aan gedaan om er een goed feest van te maken.  Maar natuurlijk moest er nog wel even gewonnen worden. In een slechte eerste helft werden nauwelijks kansen gecreëerd of het moest de kopbal van Leon van Delft na dertig seconden op de lat zijn.

Van spanning was geen spraken gezien de 1-4 uit overwinning. Pas toen  Bjorn Keetbaas  valk na rust de 0-1 maakte begon het een beetje een wedstrijd te worden. Tom van Splunteren (de linksback van ZCFC) kon niet lang daarna met rood van het veld. Het was het startsein voor de Amstelveners om met een overwinning de tweede klasse te bereiken.

Invaller Alwin Huijbrechtse, net terug van een vakantie op Ibiza, zorgde met een ware hattrick voor de 3-1 voorsprong.  Jacco Tolman maakte het karwei af door de 4-1 te maken. Na afloop barste het feest los met champagne, vuurwerk en badjassen.

De samenvatting, feestvreugde en reacties van NFC-ZCFC zijn zondagmiddag te zien op deze site.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC