Eindelijk weer eens winst voor Ajax

Het waren roerige weken voor Ajax. Na het ontslag van Detlef le Grand stond het bekerduel met sc Cambuur op het programma. Daarin hield Ajax de schade beperkt en verloor het met 0-5. Toch was het fijn dat er een adempauze van 9 dagen was voordat de competitie verder ging. Zaterdagmiddag was het zover en ging Ajax op bezoek bij Sparta Nijkerk.

De wedstrijd was slechts drie minuten onderweg toen doelman Wouter Beukers na een duel om de bal met Tristan Buis vervelend op zijn nek landde. De goalie bleef stil liggen en meteen was iedereen alert. Beukers werd lange tijd op het veld behandeld en kon uiteindelijk gelukkig zelf lopend het veld verlaten, waarna hij voor onderzoek naar het ziekenhuis ging.Na een half uur kon het spel hervat worden. De thuisclub begon energiek met wat speldenprikken, onder andere door oud-Ajacied Ricardo Fransberg, maar Ajax gaf geen krimp. Ajax kwam zelfs verrassend aan de leiding, toen Timo van Roemburg een prachtige combinatie aanging met Romano de Jonge. De Jonge, net terug van een blessure, rondde beheerst af. Zo zorgde hij voor het eerste Ajax-doelpunt in 405 minuten voetbal.

Het uitstekend georganiseerde Ajax stond als een huis en koos bewust zijn momenten via onder andere Jip Bartels en Stefan Smal en Kaj de Jong. Ajax hield achterin de deur stevig op slot. In de tegenaanvallen was Ajax gevaarlijk, bijvoorbeeld met Stefan Smal, die rakelings naast schoot. Na ruim een half uur werd de voorsprong van Ajax op curieuze wijze verdubbeld. Sam Krant speelde de bal terug richting zijn eigen doelman, die de bal daardoor niet met de handen mocht pakken. De doelman wilde de bal wegschieten, maar zag deze uiteindelijk in zijn eigen doel belanden.

In de rust wisselde Sparta-trainer Eric Speelziek gretig, in de hoop verandering te weeg te brengen. Het spel van de thuisploeg werd opportunistischer en het begon te piepen en kraken bij Ajax. Een kwartier voor tijd leverde een overtreding van Lars Middelwijk een strafschop op voor de thuisploeg. Het klusje werd simpel geklaard door Mike Ahrens: 1-2. Zo werd het nog een spannende slotfase, waarin Jesse van Nieuwkerk het dichtst bij de gelijkmaker kwam. Maar die kwam er niet meer, waardoor Ajax eindelijk weer eens wist te winnen.

Het kan volgende week meteen weer aan de bak, want dan komt koploper FC Lisse op bezoek. Bij winst kan Lisse de periodetitel pakken. Bekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in de Derde Divisie Zaterdag

Tekst: Marcel Wagenmakers

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)