Eindelijk weer winst voor Van Roon en Abcoude

In de zondag tweede klasse B heeft Abcoude eindelijk weer een overwinning geboekt. De ploeg van Rini van Roon versloeg op Sportpark Hollandse Kade Quick 1890 met 2-1. Makkelijk kwam de zege niet tot stand, mar de eerste overwinning sinds 1 december 2013 was een feit.

Ook dit keer komt FC Abcoude weer slecht uit de startblokken. De ploeg speelt onrustig en onsamenhangend. Het blijkt elke keer weer heel moeilijk om de bal in de ploeg te houden. Ook verdedigend zit het niet altijd goed in elkaar. In de 10e minuut van de wedstrijd gaat het dan ook al mis. Er wordt bijzonder slecht uitverdedigd. De bal wordt door de verdediging panklaar gelegd voor Quick Amersfoort. Dat laat zich de kans niet ontnemen en scoort direct 0-1.

Foto Rob Baarda: Een duel om de bal tussen De Vries (m) en Lindenbergh (l)

FC Abcoude komt in de eerste helft nauwelijks aan aanvallen toe. Laat staan dat het gevaarlijk wordt voor de goal van Quick Amersfoort. De eerste keer dat Abcoude enigszins in de buurt van het doel van de tegenstander komt, is in 17e minuut. Daar is dan wel een vrije trap net buiten de zestien meter voor nodig. Emanuelson Duku schiet de bal goed in de korte hoek, maar keeper Van Beekhoven is attent en stopt de inzet.

Na een half uur gevaarlijk balverlies van Abcoude op het middenveld. Quick Amersfoort neemt snel over. Vanaf de rechterkant een scherpe voorzet. De bal wordt ingeschoten, maar keeper Jeffrey IJmker kan voor Abcoude redding brengen. Drie minuten later weer een kleine speldenprik van Abcoude. Een schot van Loek Schings vanaf de rechterkant is echter een te gemakkelijk prooi voor keeper Van Beekhoven van Quick. Tegen het einde van de eerste helft nog een goede kans voor de bezoekers. Een hard schot van Ibrahim Kalki gaat net naast het doel van Abcoude. Abcoude probeert daarna nog wat druk te zetten richting doel van Quick Amersfoort. Maar tot spectaculaire momenten voor het doel van de bezoekers leidt dat niet.

Foto Rob Baarda: Loek Schings (l) vecht om de bal met Bas Wobbes

Na de thee begint Abcoude duidelijk beter aan de wedstrijd. Al snel brengt Abcoude twee wissels. Coen Kromhout en Loek Schings verlaten het veld. Voor hen komen Dennis Ata en Michael Amoafo. Dat geeft Abcoude iets meer aanvallende impulsen. De thuisploeg wordt ook gevaarlijker voor het doel van Quick Amersfoort. Er is meer inzet dan in de eerste helft. De ploeg wil echt iets aan de achterstand doen. De inzet wordt beloond in de 75e minuut. Het is Duku die goed doorzet over de zijkant van het veld. Hij trekt naar binnen en richting de achterlijn. Hij legt de bal terug op Martijn Groen en die haalt feilloos uit. De keeper van Quick is kansloos op de inzet (1-1).

Abcoude blijft achterin af en toe slordig. In de 78e minuut een misverstand tussen Tom Pouw en Jeffrey IJmker. Dat wordt Abcoude bijna fataal, maar de bal gaat naast het doel van Abcoude. Een minuut later een snelle counter van Abcoude. Duku wordt in de diepte aangespeeld. Op volle snelheid gaat hij richting doel van Quick. Zijn inzet is zuiver. Abcoude komt op een 2-1 voorsprong.

Foto Rob Baarda: Duku schiet Abcoude op een bevrijdendende 2-1 voorsprong

Zes minuten voor tijd moet Abcoude de wedstrijd beslissen. Duku wordt binnen de zestien meter onderuit gehaald. De goed leidende scheidsrechter Van Sprang wijst naar de stip. Duku zelf neemt de penalty. Hij schiet slecht in. Keeper Van Beekhoven stopt de strafschop. Hij voorkomt daarmee dat de wedstrijd in het slot wordt gegooid.

Foto Rob Baarda: Michael Amoafo in de tang tussen twee spelers van Quick

In de slotminuten blijft het nog spannend. Er zijn voor beide ploegen kansen. Er wordt niet meer gescoord. Abcoude mg drie punten bijschrijven en komt daarmee op 18 punten. Daarmee staat de ploeg op de tiende plaats. Volgende week de streekderby in Weesp tegen FC Weesp. En daar liggen misschien nog wel kansen voor Abcoude. Weesp is ook niet aan een al te beste serie bezig. Deze zondag verlies de ploeg van hekkensluiter Hillegom.

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zondag 2B