El Abdessadak (VVA/Spartaan): “Punten belangrijker dan doelpunten”

VVA/Spartaan promoveerde afgelopen seizoen naar de tweede klasse en heeft dit seizoen moeite met het verzamelen van punten. Toch wist de club uit Amsterdam-West afgelopen zondag haar derde overwinning van het seizoen bij te schrijven door – onder andere een doelpunt van Arabi El Abdessadak – DCG met 4-2 te verslaan. “Ik vond een gelijkspel op zijn plaats geweest, maar stiekem vond ik het toch een terecht overwinning. De eerste helft was DCG een stuk beter maar in de tweede helft waren wij qua voetbal misschien niet de betere ploeg maar qua inzet en hard werken wisten we toch te winnen.”

Arabi el Abdessadeak 2

Hoewel DCG zich in de eerste helft de betere ploeg toonde had de ploeg moeite om met de harde wind haar spel te maken. “Zonder wind was het een stuk lastiger voor ons geworden. Daar hadden we dit weekend wel een twaalfde man aan. Na het eindsignaal van de scheidsrechter hoorde ik zelfs de wind in mijn oor fluisteren; alstublieft VVA/Spartaan de drie punten zijn voor jullie.”

Als promovendus beleefd VVA/Spartaan tot nog toe een lastig seizoen. Door de drie punten van afgelopen weekend komt het totaal op tien en is VVA/Spartaan nog lang niet zeker van nog een seizoen in de tweede klasse. “Een aantal van onze spelers hebben ons verlaten en ik moet ook zeggen dat de discipline dit seizoen soms ver te zoeken is. We waren natuurlijk blij dat we weer eens gewonnen hadden maar voor mij was het vooral een beloning voor het harde werken. We hebben nu weer drie punten mogen bijschrijven en dat geeft ons automatisch de motivatie om aankomende zondag opnieuw te knallen. Onze doelstelling blijft handhaving en ik heb er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. We hebben kwaliteit genoeg maar zijn nog geen team.”

Arabi el Abdessadak 3

El Abdessadak maakte dit seizoen al zeven doelpunten toch is dit voor de aanvaller van onderschikt belang nu zijn team in de onderste regionen van de ranglijst bungelt. “Als je zeven keer scoort en je staat bovenaan dan geeft dat je een goed gevoel. Maar ook al had ik er nu 25 gemaakt en we hadden laatste gestaan had ik er nog steeds geen goed gevoel aan overgehouden. Als aanvaller ben je natuurlijk altijd benieuwd hoeveel ballen je dit seizoen tussen de palen schiet maar punten pakken vind ik uiteindelijk toch belangrijker.”

Niet alleen met zijn doelpunten is El Abdessadak belangrijk voor VVA/Spartaan ook door zijn leeftijd en ervaring is hij een belangrijke spil in het web van trainer Petar Djenic. “Met mijn 34 jaar begin ik al een oude lul te worden. Ik ben inmiddels grijs en van mijn rol in het team wordt ik alleen maar grijzer. Mijn rol is eigenlijk simpel. Ik moet veel praten en vel coachen en dat ik vindt ik een leuke rol. Want als ik mijn teamgenoten kan helpen doe ik dat graag.”

Arabi el Abdessadak 4

Djenic heeft dit jaar voor het eerste de leiding over het eerste elftal van VVA/Spartaan. Toch heeft El Abdessadak niets dan lovende woorden over voor de beginnend trainer. “Het is een fijne man om mee te werken. Hij is er gedisciplineerd en heeft als oud-prof automatisch veel verstand van voetbal. Het is jammer dat er vaak veel spelers weg zijn waardoor het altijd puzzelen is met de opstelling.”

Deze zondag staat er voor VVA/Spartaan een belangrijke wedstrijd op het programma als ze op bezoek gaan bij Hoofddorp, dat met het zelfde puntenaantal een plek boven de Amsterdammers op de ranglijst staat. “Hoofddorp is een beetje het spiegelbeeld van ons. Bij hun loopt het ook niet echt lekker maar ik weet zeker dat er genoeg strijd zal worden geleverd zondag. Beide ploegen beschikken over genoeg kwaliteit. Wij moeten gewoon met 100% inzet die wedstrijd ingaan en dan zien we wel. Als we alles hebben gegeven en we verliezen dan is het jammer. Maar we moeten in ieder geval alles geven. Deze wedstrijd is niet anders dan andere wedstrijden en ik wil iedere wedstrijd winnen. Ik ben geen speler die op zondag gewoon gezellig een balletje wil trappen. Gelukkig heeft de rest van het team ook deze mentaliteit.”

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s Hans van Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!