El Amrani (Ajax) toont op bezoek bij Zwaluwen andermaal zijn waarde

Bilal el Amrani heeft Ajax in de zaterdag Hoofdklasse een punt bezorgd. De aanvallende middenvelder van de Amsterdammers toonde op bezoek bij Zwaluwen andermaal zijn waarde voor de formatie van Jorg Smeets. Met een fraai schot in de 86ste minuut zette hij de 1-1 op het scorebord.

El Amrani, die vorige week tijdens het met 3-2 gewonnen duel van Argon ook al van grote waarde was, had het met zijn ploeggenoten lastig. “Dat kwam mede doordat we op gras speelden en enkele aanvallers moesten missen”, vertelde Smeets, die daardoor koos voor een 4-4-2 speelwijze. “Dat pakte in eerste instantie goed uit, want we wisten zelf gevaarlijk te worden en gaven aan de andere kant niets weg.”

Toch lukte het de Amsterdammers niet om op voorsprong te komen. In de 33ste minuut belandde een vrije trap op het hoofd van Leon Krznaric, die vervolgens teruglegde op Ricardo Merrelaar. Laatstgenoemde liet vervolgens Ajax-doelman Rolf Hazelaar van dichtbij kansloos: 1-0. “Het was de eerste grote kans voor ze”, aldus Smeets, die daarna lijdzaam moest toezien hoe Zwaluwen de boel achterin dichtgooide. “Na de 1-0 kwamen we er niet meer doorheen en waren we niet scherp genoeg”, vervolgde Smeets, die in het laatste half uur met drie aanvallers ging spelen en de kopsterke Siver Abdulrahman voorin posteerde.

Dat betaalde zich in de 86ste minuut uit. El Amarani was wederom het goudhaantje nadat hij de bal van afstand diagonaal binnenschoot. In het restant kregen beide ploeg nog kansen en schoot Lars Middelwijk bijna in de kruising, maar het bleef bij 1-1.

Door de remise maakt de formatie van Smeets nog altijd kans op deelname aan de nacompetitie. “Het zou mooi zijn als we ons nog plaatsen, maar we zien wel of het lukt. Laten we niet op de zaken vooruit lopen.” Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag Hoofdklasse.